Energiekosten besparen in 3 stappen
case bakkerij

We raken er niet over uitgepraat: de alsmaar stijgende energietarieven. Doordat het uitstoten van CO2 steeds duurder wordt, blijven die prijzen de komende jaren relatief hoog. Wij vinden het daarom belangrijk dat jij als ondernemer of manager van een bedrijf weet hoe je voorkomt dat je energiefactuur de pan uit rijst. In dit artikel leggen we uit hoe wij jou hierbij kunnen helpen.

Je vraagt je misschien af of het überhaupt mogelijk is om je energiefactuur te verlagen terwijl de prijs die je betaalt voor een kilowattuur elektriciteit of een kuub gas steeds hoger wordt. Het antwoord is simpel: ja. Verbruik je minder, dan betaal je minder. Breng je je verbruik genoeg terug, dan blijft je energiefactuur gelijk ondanks de stijgende prijzen. Via onze dienst Enpron Premium helpen we je bij dit proces. Dat doen we aan de hand van 3 stappen.

1 Kosten besparen


Allereerst bekijken we je huidige uitgaven op het gebied van energie. Wat betaal je aan je netbeheerder en heb je dat echt nodig? Via energiemonitoring achterhalen wij hoeveel capaciteit je daadwerkelijk nodig hebt, zodat je nooit te veel betaalt. Ook bekijken we of jouw meetbedrijf financieel de beste optie voor je is. Soms is het voordeliger om een meter van een ander bedrijf te laten plaatsen.

Hierna nemen we de energietarieven onder de loep. Het liefst leggen we die vast voor een periode van 5 jaar, zodat we zeker weten wat je totale energiekosten de komende jaren zijn. Op basis hiervan berekenen we hoeveel minder energie je zou moeten verbruiken om niet over het gewenste bedrag heen te gaan.

2 Energie besparen


Nu je kosten vast staan, is het tijd om het verbruik te verlagen. Onze energieadviseur komt bij je langs en voert een Quick Scan uit. Door middel van die Quick Scan brengen wij de beste opties in kaart. Vervolgens neemt jouw persoonlijke energieadviseur de opties met je door aan de hand van offertes van onze partners. Zo besparen we jou het doorlezen van lange rapporten, het berekenen van de meest rendabele maatregelen en het uitkiezen van bedrijven die de maatregelen uitvoeren.

3 Zelfvoorzienend worden


Wil je echt onafhankelijk zijn van de constant veranderende energiemarkt, dan is het tijd om te investeren in duurzame energie. Door zelf energie te produceren op een groene manier, bespaar je op energiekosten en draag je bij aan een groenere wereld. We adviseren je over de mogelijkheden, zoals zonnepanelen, een warmtepomp of windmolen. Daarnaast bieden we ondersteuning bij de uitvoer en bij het in kaart brengen van de financieringsmogelijkheden.

Start nu met Enpron Premium


Via Enpron Premium nemen wij jou al je energiezaken uit handen. We helpen je van a tot z bij het verduurzamen van jouw onderneming. Daarnaast staat jouw eigen energieadviseur voor je klaar om je te helpen met al jouw energievraagstukken. Zo regel jij jouw energiezaken op één centrale plek. Besparen, gemak en inzicht staan centraal. Dat alles voor slechts €89 per maand per gebouw.

Begin vandaag nog met verduurzamen. Meld je aan of vraag meer informatie op via enpron.nl/premium of service@enpron.nl.

De voordelen van Premium

Inzicht

Voor je kunt starten met energie besparen, heb je inzicht nodig in de manieren waarop dat kan. Wij brengen dat voor je in kaart.

Besparen

Minder energie verbruiken is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw financiën.

Gemak

Bij energiebesparing komt een boel geregel en uitzoekwerk kijken. Wij nemen dat uit handen.

vergadering