Wij helpen bij jouw energiezaken

Inzicht, besparing en gemak staan voorop. Wij helpen je stapsgewijs op weg naar een duurzame onderneming.

Inzicht

Voor je kunt starten met energie besparen, heb je inzicht nodig in de manieren waarop dat kan.

Besparen

Minder energie verbruiken is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw financiën.

Gemak

Bij energiebesparing komt een boel geregel en uitzoekwerk kijken. Wij nemen dat uit handen.

Inzicht

Weet wat je kan besparen, zodat je in actie kan komen.

Om erachter te komen op welke manier jouw onderneming kan besparen, is het raadzaam de energiekosten te analyseren. Dit is de basis voor een succesvol verduurzamingsplan. We kijken dus niet alleen naar de manier waarop je het verbruik kunt verminderen, maar ook naar andere variabelen die een rol spelen. Denk aan inkooptarieven en netbeheerderskosten. De energiemarkt is geen kostenpost, maar een verdienmodel als je de juiste strategische beslissingen neemt.

Verduurzamen is goed voor het milieu, maar je wil er ook wat aan verdienen.

Energie en geld besparen gaan hand in hand. Zeker in deze tijd waarin we met hoge energieprijzen te maken hebben, loont het om je energieverbruik zoveel mogelijk te verminderen. Elk kilowattuur dat je niet verbruikt is immers het voordeligst. Investeren in verduurzaming biedt een oplossing voor de lange termijn. Door de hoge energieprijzen is die investering al snel terugverdiend. Een bijkomend voordeel is dat je vergroening uitstraalt naar klanten en leveranciers.

Besparen

Gemak

Energiebesparing is een hoop geregel en uitzoekwerk

Energiebesparing is een hoop geregel en uitzoekwerk. Tastbare oplossingen zoals het toepassen van zonnepanelen liggen voor de hand, maar er zijn investeringen mogelijk die zich sneller terugverdienen. Door middel van een Quick Scan brengen wij de beste opties in kaart. Vervolgens neemt jouw persoonlijke energieadviseur de opties met je door aan de hand van offertes van onze partners. Zo besparen we jou het doorlezen van lange rapporten, het berekenen van de meest rendabele maatregelen en het uitkiezen van bedrijven die de maatregelen uitvoeren.

Bedrijven met wie wij samenwerken

Ik wil mijn organisatie verduurzamen

Ben je benieuwd of wij je kunnen helpen?

Meer weten? Lees hier onze klantcases

Klantcases
Vincent van Santen

Verdubbelt jouw gasrekening volgend jaar?

Bedrijven uit de zorgsector en industrie hebben vaak een ketelhuis die via verbranding van grondstoffen voor de verwarming van bedrijfsprocessen of aandrijving van machines zorgt. Een veelgebruikte grondstof is aardgas.

Lees verder
Klantcases
Ronald van der Veen

Grote besparing door kleine investering

Iedere ondernemer heeft er op dit moment mee te maken: hoge energieprijzen. De lege gasvoorraden, een verminderde gasproductie en het duurder worden van luchtvervuiling, zorgt in combinatie met de aanhoudende

Lees verder
Klantcases
Ronald van der Veen

Onverwachte pieken zorgen voor onverwachte kosten

De zorgsector bestaat uit alle aanbieders van zorg gericht op genezing of langdurige verzorging en verpleging. Denk aan ziekenhuizen, verzorgingstehuizen of de kinderopvang bijvoorbeeld. Ongeacht de branche binnen de zorg,

Lees verder

Stap 1: kostenefficiëntie

Stap 2: energie efficiëntie

DSC07415
DSC07440

Stap 3: zelfvoorzienend worden

Ons premium model

Je weet dat je wat met het milieu moet doen, dat ben je van jezelf gewoon verplicht. Echter, dit gaat ook geld kosten en een heleboel rompslomp. 

Aan de hand van een energie quick scan geven wij jou inzicht in je energie uitgaven. Met dit gemak haal je binnen een handomdraai je energie uitgaven omlaag. 

Zo denk je aan het milieu, maar uiteraard ook aan je eigen portemonnee. 

Ons premium model is een combinatie van diverse diensten. In 3 stappen gaan we jouw bedrijf kosten- en energie efficiënt maken en assisteren we in het ontwikkelen van een zelfvoorzienende energie infrastructuur.

In veel gevallen ziet onze accountmanager in het eerste gesprek al waar jouw bedrijf kan besparen. Je krijgt direct inzicht in hoe de markt werkt en waar mogelijkheden liggen. 

Hoe ziet dit er praktisch uit

Wij starten met het analyseren van de huidige situatie. Op deze manier kunnen wij een passende oplossing bieden.

In veel gevallen ziet onze accountmanager in het eerste gesprek al waar jouw bedrijf kan besparen. Je krijgt direct inzicht in hoe de markt werkt en waar mogelijkheden liggen. 

Je hebt altijd een eigen accountmanager.

Ons hoofdkantoor zit in Drachten. Sinds 2020 hebben wij ook een vestiging in Veenendaal.

Contact

Enpron
Lavendelheide 7a
9202PD Drachten
+31857734110
service@enpron.nl
KvK nummer: 57089876