Verdubbelde gasrekening voorkomen
case bakkerij

Bedrijf: zorginstelling

Vraag

Een zorginstelling die ons benaderde, is van gas afhankelijk voor het verwarmen van hun gebouwen. Ze stonden op het punt om gas in te kopen voor het volgende jaar. De gasprijzen kenden een stijgende lijn, waardoor ze het dubbele zouden gaan betalen. De technische dienst vroeg ons hoe ze dit het beste konden aanpakken. 

Oplossing

Om de technische dienst een totaaloplossing te bieden voor alle energiezaken, boden we hem onze dienst Premium aan. Met Premium kijken we naar alle factoren die de energiefactuur beïnvloeden. Van de kosten van je meters tot het energieverbruik.

Op de factuur van de netbeheerder en het meetbedrijf stonden helaas geen kosten die nog lager konden. De energietarieven konden we vastzetten om een nog grotere stijging te voorkomen. Wel waren die tarieven twee keer hoger dan het huidige tarief. De enige oplossing om de kosten te drukken, was door het verbruik te verminderen.

Resultaat

Onze energieadviseur voerde een Quick Scan uit en bekeek de verbetermogelijkheden. De zorginstelling bleek veel warmte te verliezen in het ketelhuis. Door de leidingen, kranen en ventielen en dergelijke te isoleren kon de financiële schade beperkt blijven. 

We legden isolatie-offertes van onze partners voor. De zorginstelling koos voor een investering van €9.000 om het ketelhuis te isoleren. Op basis van de nieuwe energietarieven verdient de instelling de investering binnen één jaar terug.

De voordelen van Premium

Inzicht

Voor je kunt starten met energie besparen, heb je inzicht nodig in de manieren waarop dat kan. Wij brengen dat voor je in kaart.

Besparen

Minder energie verbruiken is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw financiën.

Gemak

Bij energiebesparing komt een boel geregel en uitzoekwerk kijken. Wij nemen dat uit handen.

vergadering