Verdubbelt jouw gasrekening volgend jaar?

Bedrijven uit de zorgsector en industrie hebben vaak een ketelhuis die via verbranding van grondstoffen voor de verwarming van bedrijfsprocessen of aandrijving van machines zorgt. Een veelgebruikte grondstof is aardgas. De prijs van gas bereikte dit jaar recordhoogtes en energieprofessionals voorspellen dat de tarieven voorlopig blijven stijgen. Voor gebouwen en bedrijven die veel gas verbruiken, betekent dat een oplopende energierekening.

Vraagstelling

Steeds vaker vragen ondernemers ons of het mogelijk is om grip op hun energierekening te houden wanneer de energieprijzen in de lift zitten. We hielpen de technische dienst van een zorginstelling met deze vraag. Het bedrijf is afhankelijk van gas voor het verwarmen van de gebouwen waarin zij zorg verlenen. De gasprijs kent op dit moment een stijgende lijn. Koop je nu in voor volgend jaar, dan betaal je al gauw het dubbele. Zou het bedrijf niet in actie komen, dan betaalt het vanaf volgend jaar dus structureel dubbel zoveel als nu.

Oplossing

Om de technische dienst een totaaloplossing te bieden voor alle energiezaken, boden we hem onze dienst Enpron Premium aan. Tijdens de eerste stap van dit traject bekijken wij de kostenkant van de energiehuishouding. In het geval van de zorginstelling konden we de kosten van de netbeheerder en het meetbedrijf niet verder verlagen. De energietarieven konden we wel vastleggen. De nieuwe tarieven zijn echter twee keer hoger dan het huidige tarief. De enige oplossing om kosten te drukken, is door het verbruik te verminderen.

De tweede stap bestaat uit het uitvoeren van een Quick Scan. Het doel is om te achterhalen op welke manier je kunt besparen op energie. Onze energieadviseur komt bij je langs en kijkt naar verbetermogelijkheden op het gebied van isolatie, ventilatie en verlichting bijvoorbeeld. De zorginstelling bleek veel warmte te verliezen in het ketelhuis. Ons advies was om de leidingen, kranen en ventielen en dergelijke te isoleren.

Resultaat

Na de Quick Scan verzamelen wij offertes bij onze partners die aansluiten bij jouw advies. Tijdens een gesprek bespreken we de maatregelen uit de Quick Scan aan de hand van offertes die wij voor je opvragen bij onze partners. Ook laten we je zien in hoeveel tijd je de investering terugverdient. Zo besparen we jou een hoop papierwerk. De zorginstelling koos voor een investering van €9.000 om het ketelhuis te isoleren. Op basis van het huidige gastarief van het zorgbedrijf verdienen zij de investering in 2,4 jaren terug. Gaan we uit van het verdubbelde tarief van volgend jaar, dan is de investering dus in bijna één jaar terugverdiend. Via Enpron Premium konden we de financiële schade beperken en de technische dienst ontzorgen door het hele proces van a tot z te begeleiden.

Bekijk het Enpron Premium Model

Inzicht

Voor je kunt starten met energie besparen, heb je inzicht nodig in de manieren waarop dat kan.

Besparen

Minder energie verbruiken is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw financiën.

Gemak

Bij energiebesparing komt een boel geregel en uitzoekwerk kijken. Wij nemen dat uit handen.

vergadering