Grote besparing door kleine investering

Iedere ondernemer heeft er op dit moment mee te maken: hoge energieprijzen. De lege gasvoorraden, een verminderde gasproductie en het duurder worden van luchtvervuiling, zorgt in combinatie met de aanhoudende vraag naar gas en elektriciteit voor prijsstijgingen. Voorlopig ziet het er niet naar uit dat de tarieven veel lager worden. Onder andere doordat het uitstoten van CO2 steeds duurder wordt, waardoor het produceren van energie meer geld kost. In onze blog schrijven we regelmatig over dit onderwerp.

Vraagstelling

Na het lezen van een artikel over de stijging van energietarieven nam de eigenaar van een bakkerij contact met ons op. Deze ondernemer maakte zich zorgen over zijn energierekening. Voor de gas- en elektriciteitskosten van zijn bedrijf trekt de bakker jaarlijks €15.000 uit. Met de huidige prijzen zou dat budget zo’n €7.000 à €8.000 te laag zijn. De bedrijfseigenaar zag het niet zitten om dat verschil jaarlijks te moeten betalen en vroeg ons om advies.

Oplossing

Onze tip is simpel. In het geval van hoge energieprijzen is het belangrijk om je verbruik te beperken. Want wat je niet gebruikt, hoef je ook niet te betalen.

Voor we ons richten op het verlagen van het verbruik, kijken we eerst naar de huidige energiekosten. Die dringen we zoveel mogelijk terug. Wat betaal je nu? En wat heb je echt nodig? In het geval van de bakkerij kon het Gecontracteerd Vermogen bij de netbeheerder omlaag en plaatsten we nieuwe meters van een minder duur meetbedrijf. Ook legden we de energietarieven vast voor een periode van 5 jaar. Zo wisten we precies wat de kosten van de bakkerij voor de komende jaren zouden zijn.

Nadat we de vaste lasten in kaart hebben gebracht, komt een van onze ingenieurs bij je langs en voert een gratis Quick Scan uit. Hieruit rollen maatregelen die je kunt nemen om het energieverbruik te verminderen. Ook ontvang je bijbehorende offertes en een overzicht van de besparing die je gaat maken en wat de terugverdientijd is. Je ziet dus precies welke opties het beste passen bij jouw budget. De bakkerij bleek genoeg te besparen door één maatregel uit te voeren en bleef zo binnen hun begroting.

Resultaat

Door een relatief kleine investering te doen die hij in 2 jaren terugverdient, bespaart de bakker nu €8.000 per jaar. Hij blijft zo binnen zijn energiebegroting. Het uitvoeren van de maatregel namen wij voor de bedrijfseigenaar uit handen door offertes bij de uitslag van de Quick Scan te voegen. Doordat wij alles van a tot z regelden, kon de bakker zich richten op zijn dagelijkse werkzaamheden. Dit complete traject valt onder onze dienst Enpron Premium.

Bekijk het Enpron Premium Model

Inzicht

Voor je kunt starten met energie besparen, heb je inzicht nodig in de manieren waarop dat kan.

Besparen

Minder energie verbruiken is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw financiën.

Gemak

Bij energiebesparing komt een boel geregel en uitzoekwerk kijken. Wij nemen dat uit handen.

vergadering