Grote besparing door kleine investering
case bakkerij

Bedrijf: bakkerij

Vraag

De eigenaar van een bakkerij maakte zich zorgen over zijn energierekening. Voor de gas- en elektriciteitskosten van het bedrijf trekt hij jaarlijks €15.000 uit. Door de stijging van de energietarieven zou dat budget zo’n €7.000 à €8.000 te laag zijn. De bakker zag het niet zitten om dat verschil jaarlijks te betalen en vroeg ons om advies.

Oplossing

We adviseerden de bedrijfseigenaar om onze dienst Premium af te nemen. Premium is een totaaloplossing waar we alle factoren die de energiefacturen beïnvloeden, onderzoeken. 

Eerst bekeken we de huidige energiekosten. De bakker bleek meer elektrisch vermogen op het net te reserveren dan hij nodig had. We brachten het Gecontracteerd Vermogen daarom omlaag. Ook legden we de energietarieven voor 5 jaar vast. Zo wisten we precies wat de kosten de komende jaren zouden zijn. Daarna brachten we via een Quick Scan de energiebesparende maatregelen in kaart om die kosten omlaag te brengen.

Resultaat

De ondernemer bleek genoeg te besparen door één maatregel uit te voeren en bleef zo binnen zijn begroting. Door een relatief kleine investering te doen die hij in 2 jaar terugverdient, bespaart de bakker nu €8.000 per jaar. 

Het uitvoeren van de maatregel namen wij voor de bedrijfseigenaar uit handen door offertes bij de uitslag van de Quick Scan te voegen. Doordat wij alles van a tot z regelden, kon de bakker zich richten op zijn dagelijkse werkzaamheden.

De voordelen van Premium

Inzicht

Voor je kunt starten met energie besparen, heb je inzicht nodig in de manieren waarop dat kan. Wij brengen dat voor je in kaart.

Besparen

Minder energie verbruiken is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw financiën.

Gemak

Bij energiebesparing komt een boel geregel en uitzoekwerk kijken. Wij nemen dat uit handen.

vergadering