Problemen met netbeheerder door laadpalen
case bakkerij

Samen met je netbeheerder heb je afgesproken hoeveel vermogen jij uit het net mag halen. Dit heet het ‘Gecontracteerd Transportvermogen’ (GTV). Deze voor jou gereserveerde capaciteit mag je niet overschrijden. Haal je meer elektriciteit uit het net dan is toegestaan, dan kan de netbeheerder je een transportbeperking opleggen en aansprakelijk stellen voor eventuele storingen die daardoor op het net ontstaan.

De afgelopen tijd hoorden we van ondernemers dat zij hun GTV plotseling overschreden. Gezien de mogelijke gevolgen, is dat vervelend. Je verbruik kan onder andere pieken door het plaatsen van nieuwe laadpalen die vermogen uit het net moet halen. Het (technisch) uitbreiden van je bedrijf is ook een mogelijke boosdoener.

Met het oog op de toekomst is het belangrijk om rekening te houden met je GTV. Wij helpen je daar graag mee. Bijvoorbeeld door je bij de aanschaf van laadpalen te adviseren over laadpalen met ‘load balancing’. Load balancing voorkomt overbelasting van het net.

Heb je uitbreidingsplannen? Dan adviseren we je om je GTV te verhogen. Wij kunnen de juiste hoogte van je nieuwe GTV voor je bepalen. Zo heb je ruimte om uit te breiden.

Is jouw GTV onlangs overschreden? Of heeft de netbeheerder jouw bedrijf een transportbeperking opgelegd? Neem contact met ons op en voorkom vervelende gevolgen.

De voordelen van Premium

Inzicht

Voor je kunt starten met energie besparen, heb je inzicht nodig in de manieren waarop dat kan. Wij brengen dat voor je in kaart.

Besparen

Minder energie verbruiken is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw financiën.

Gemak

Bij energiebesparing komt een boel geregel en uitzoekwerk kijken. Wij nemen dat uit handen.

vergadering