Nieuw kabinet wil energietransitie versnellen

Het duurde even, maar het nieuwe kabinet is eindelijk gevormd. Rob Jetten, ook wel
bekend als de ‘klimaatdrammer’ is benoemd tot minister voor Klimaat en Energie.
Zijn grote ambities om het klimaat positief te veranderen, zullen ongetwijfeld
invloed hebben op ondernemers.

In het regeerakkoord is het klimaatdoel opgeschroefd naar 60% minder CO2 uitstoot in 2030 ten opzichte van 1990. Om dat te kunnen halen, zijn forse maatregelen nodig volgens Jetten. Het versnellen van de energietransitie staat dan ook hoog op zijn prioriteitenlijst. Uit zijn portefeuille van 35 miljard euro trekt Jetten daar 15 miljard voor uit. Wij verwachten dat het bedrijfsleven te maken gaat krijgen met strengere en/of nieuwe regels die als doel hebben de uitstoot van CO2 te verlagen. Het goede nieuws is dat er dus 15 miljard euro beschikbaar is gemaakt voor duurzame projecten.

Om je onderneming voor te bereiden op toekomstige maatregelen, adviseerden wij vorig jaar om 15% van je totale jaarlijkse energiekosten te reserveren voor je energiebegroting. Vanwege het aangescherpte klimaatdoel en de grootse plannen van de nieuwe minister voor Klimaat en Energie, raden wij je nu aan om 20-25% te reserveren.

De voordelen van Premium

Inzicht

Voor je kunt starten met energie besparen, heb je inzicht nodig in de manieren waarop dat kan. Wij brengen dat voor je in kaart.

Besparen

Minder energie verbruiken is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw financiën.

Gemak

Bij energiebesparing komt een boel geregel en uitzoekwerk kijken. Wij nemen dat uit handen.

vergadering