Isoleren: waarom juist nu?
case bakkerij

Het is hartje zomer en wij schrijven over isoleren. Onlogisch? Wij vinden van niet. Er zitten grote voordelen aan het goed isoleren van een gebouw, zeker met de hoge energieprijzen en de onzekere energiemarkt van nu. Wil je de komende winter profiteren van goede isolatie, dan is het nu tijd om in actie te komen.

Hebben wij het over isoleren dan bedoelen we ‘thermisch isoleren’. Dat betekent dat je een scheidingslaag aanbrengt tussen iets dat warm is en iets dat koud is. De laag laat weinig of geen warmte door, waardoor de warmte op zijn plek blijft.

Isolatie kan aangebracht worden op verschillende plekken. Muurisolatie zorgt er bijvoorbeeld voor dat de warmte in een ruimte gehouden wordt. In de winter blijft het daardoor lekker warm. In de zomer houdt het de warmte juist buiten, waardoor het koel blijft.

Ook kleinere voorwerpen, zoals leidingen, kunnen geïsoleerd worden. Denk aan leidingen die warm water naar de verwarming vervoeren. Zijn die goed geïsoleerd dan verliest het water onderweg minder warmte en is er minder warmte nodig om de verwarming op temperatuur te houden.

De voordelen van isolatie


Isoleren is een relatief goedkope maar effectieve oplossing om je energiekosten te verlagen. Dat is goed voor het milieu en de portemonnee. Maar er zijn meer voordelen. We zetten ze voor je op een rij.

● Goed voor het milieu
○ Isolatie verlaagt je uitstoot
● Lagere energiekosten
○ Door te isoleren verspil je minder energie
● Meer comfort in het pand
○ De temperatuur in een gebouw is makkelijker te beheren
● Waardevermeerdering van het pand
○ Hoe duurzamer een gebouw, hoe hoger de waarde
● Minder geluidsoverlast
○ Isolatie houdt geluid tegen
● Minder vochtproblemen
○ Isolatie zorgt voor warmere en drogere ruimte

Breek los van een onstuimige markt


De energieprijzen zijn torenhoog. Dat heeft onder andere te maken met de onrustige tijd waarin we leven. Of dat binnenkort minder wordt, is de vraag. Daar komt nog eens bij dat de Nederlandse gasvoorraden nog niet genoeg gevuld zijn. Om te voorkomen dat je energiekosten in de winter enorm stijgen, kun je investeren in isolatie.

Wil je helemaal onafhankelijk zijn van gas? Dat kan met een warmtepomp. Maar dat is pas mogelijk wanneer het gebouw goed geïsoleerd is.

Kom deze zomer in actie en profiteer in de winter


De eerste stap richting goede isolatie is het in kaart brengen van de opties voor jouw specifieke situatie. Dat kost tijd. Net zoals het daadwerkelijk aanbrengen van isolatie. In de praktijk zien we dat het hele proces zo een paar maanden in beslag neemt. Wil je deze winter profiteren van isolatie? Dan is het verstandig om nu al in actie te komen.

Heb je een vraag over dit onderwerp? Of wil je energie besparen? Onze gecertificeerde energieadviseurs helpen je graag bij het optimaliseren van je isolatie.

De voordelen van Premium

Inzicht

Voor je kunt starten met energie besparen, heb je inzicht nodig in de manieren waarop dat kan. Wij brengen dat voor je in kaart.

Besparen

Minder energie verbruiken is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw financiën.

Gemak

Bij energiebesparing komt een boel geregel en uitzoekwerk kijken. Wij nemen dat uit handen.

vergadering