Ik wil energie besparen, is de MKB subsidie iets voor mij?
case bakkerij

Hoge energieprijzen. Het is iets waar we niet omheen kunnen. Staan je energietarieven vast, dan heb je nu nog niet zoveel last van stijgende kosten. Maar als je tarief variabel is of als je overeenkomst binnenkort afloopt, heb je of krijg je daar vroeg of laat mee te maken. Investeren in het verduurzamen van je pand is dé oplossing.

In sommige gevallen is het positieve effect van een investering direct terug te zien op je factuur. In andere situaties voorkomt de aanpassing hoge energiekosten op de lange termijn. Ga je een stap verder dan zorg je ervoor dat je zelf energie opwekt en helemaal onafhankelijk wordt van de energiemarkt. Om verduurzaming betaalbaarder te maken voor MKB-ondernemers geeft de overheid je de mogelijkheid om gebruik te maken van een subsidie.

Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM)


Met deze subsidie kun je een adviseur inhuren die onderzoekt op welke manier je jouw bedrijf het beste kunt verduurzamen. Daarnaast kun je er de ondersteuning bij het uitvoeren van een of meerdere maatregelen mee financieren..

Energiescan MKB


Wij bieden energieadvies en begeleiding aan in de vorm van de Energiescan MKB. Je ontvangt een compleet overzicht van de besparingsmogelijkheden van jouw specifieke situatie. De energieadviseur bespreekt vervolgens welke maatregelen de beste opties zijn voor jouw bedrijf. Daarnaast helpen we ook bij het laten uitvoeren van de maatregelen. We nemen je het overleggen met aannemers en vergelijken van offertes uit handen. Zo hou jij tijd over voor andere zaken.

De eisen


Zoals de naam aangeeft is de subsidie bedoeld voor MKB-ondernemers. De regeling geldt voor MKB-ondernemingen die:
1 of meer bedrijfspanden hebben of een bedrijfspand (of ruimte daarin) huren en;
niet onder de wettelijke energiebesparingsplicht vallen. Het pand mag dus per jaar niet meer dan 25.000 m3 aardgas(equivalent) en 50.000 kWh elektriciteit verbruiken.

Hoogte van de vergoeding


Je ontvangt tot €2.500,- om te investeren in het energieadvies en de begeleiding. De diensten dienen aan bepaalde eisen te voldoen. Onze Energiescan MKB sluit daar perfect op aan en kost maximaal €3.125,- excl. BTW. Hiervan krijg je dus €2.500,- terug.

Einddatum


De Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) is beschikbaar tot en met vrijdag 30 september 17:00 uur. Wil je gebruikmaken van de SVM dan raden we je aan om die zo snel mogelijk aan te vragen. Het budget is bovendien beperkt, dus wacht niet te lang. Wij helpen je graag bij het omlaag brengen van je energiekosten middels de SVM en onze Energiescan MKB. Via onderstaande button neem je contact met ons op.

De voordelen van Premium

Inzicht

Voor je kunt starten met energie besparen, heb je inzicht nodig in de manieren waarop dat kan. Wij brengen dat voor je in kaart.

Besparen

Minder energie verbruiken is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw financiën.

Gemak

Bij energiebesparing komt een boel geregel en uitzoekwerk kijken. Wij nemen dat uit handen.

vergadering