Vacature Productmanager Inkoop

Productmanager Inkoop

We zoeken een productmanager inkoop, die de verantwoordelijkheid draagt voor het beheer en de uitbreiding van ons energieproductaanbod voor zakelijke klanten. In deze rol speel je een cruciale rol in het analyseren van de energiemarkt, het identificeren van trends en het waarborgen van een passend aanbod van gas en elektriciteit. Wil jij deze uitdagende rol vervullen? Start dan als productmanager inkoop bij Enpron.

Startdatum

In overleg

Aantal uur

32 – 40 uur
per week

Salaris

€2.717 en €3.652
(o.b.v. 40 uur)

Soort contract

7 maanden (met kans op verlenging)

Standplaats

Drachten
Ronald Enpron 2

Werken bij Enpron

Bij Enpron geloven we in een toekomst waarin energie een makkelijk onderwerp is. Daarom helpen wij bedrijven en instellingen met ál hun energiezaken. Of het nou gaat om besparen, verduurzamen of voldoen aan wetten en regels; wij hebben een antwoord. Door al onze klanten te koppelen aan een eigen energieprofessional heeft iedereen één centraal aanspreekpunt. Zo maken wij een ingewikkeld onderwerp makkelijk.

Met vestigingen in Drachten en Almere helpen wij ondernemers in heel Nederland. Dat doen we met een goede dosis humor, een positieve sfeer en veel vrijheid. Heb jij een goed idee? Werk het uit en wie weet wordt het een nieuwe campagne! Werk een dagje thuis, kom naar kantoor. It’s all good. Daag je collega uit voor een potje darts, maak samen een lekkere lunch en pak een biertje op vrijdagmiddag. Uiteindelijk draait het om één ding: resultaat.

Jouw dag als productmanager inkoop

Je begint de dag met een analyse van de laatste ontwikkelingen op de energiemarkt. Tot je vreugde merk je dat de energieprijzen aanzienlijk zijn gedaald. Snel stel je de nieuwe handelsprijzen voor gas en elektra vast en deelt deze met de Accountmanagers, zodat zij klanten kunnen tippen over deze uitgelezen kans om in te kopen.

Vervolgens heb je een overleg met de marketingmanager. Je presenteert je bevindingen en samen bespreken jullie manieren om onze inkoopdienst verder te ontwikkelen, anticiperend op marktveranderingen. De Marketingmanager is onder de indruk en geeft je groen licht om je plannen in uitvoering te brengen!

Na de lunchpauze neem je de tijd om alle contracten bij te werken en te zorgen dat ze nauwkeurig gedocumenteerd zijn. Je checkt ook de lopende contracten op verlengingsmogelijkheden en deelt deze inzichten met de Accountmanagers. In de middag staat er een klantbezoek op de planning. Samen met een collega-accountmanager bezoek je de klant om meer uitleg te geven over de huidige kansen en de financiële voordelen. De klant is onder de indruk van je advies en stemt in met het voorstel. Goed bezig!

Herken jij jezelf hierin?

Je bent altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden en denkt actief mee over oplossingen. Jouw analytische blik combineer je met een proactieve houding, en je bent sterk in communiceren. Nauwkeurigheid is jouw tweede natuur; je blijft controleren tot elk detail klopt. Bovendien ben je onderzoekend ingesteld en streef je ernaar zoveel mogelijk informatie te vergaren.
energie verbruik bekijken
vergadering
opname podcast enpron
koffie pauze enpron
energie verbruik presentatie

Dit ga je nog meer doen:​ ​

Dagelijks opmaken van handelsprijzen voor gas en elektra.
Analyseren van trends in energieprijzen om de prijsstrategie te optimaliseren.
Onderzoeken van geopolitieke gebeurtenissen die invloed hebben op energieprijzen en het inschatten van hun impact en tijdsverwachting.
Het beheren en meeonderhandelen van alle contractuele afspraken met energieleveranciers en klanten.

Kun je dit afvinken?

Je beschikt minimaal over een Hbo-diploma in een marketing gerelateerde opleiding: Marketingmanagement, Commerciële Economie of Bedrijfskunde.
Je hebt minimaal 2 jaar ervaring als productmanager.
Je bent 32-40 uur per week beschikbaar.
Je woont in de omgeving: Friesland, Groningen of Drenthe.
DSC06507 3 scaled
0 1 scaled

Dit krijg je ervoor terug:

 • Een salaris tussen €2.717,- en €3.652,- bij een 40-urige werkweek op basis van werkervaring en opleidingsachtergrond. (senior tot €5.126,-)
 • Een goed geregeld pensioen.
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling./li>
 • Interne trainingen om het beste uit jezelf te halen.
 • Jaarlijkse bonus.
 • Een op maat gemaakt inwerktraject.
 • Een reiskostenvergoeding.
 • Iedere week vers fruit op het werk.
 • Te gekke teamuitjes!
 • Enthousiaste en gezellige collega’s die van een potje darts houden
1000 x 1000 padel

Ga jij de uitdaging aan?

Wacht niet langer en stel jezelf voor in een motivatiebrief. Stuur deze samen met je CV naar hr@enpron.nl en wellicht ontmoeten we elkaar snel!

Voor meer informatie over de functie Productmanager Inkoop kun je contact opnemen met Richie Kiel via HR@enpron.nl of 06-43127346.

Startdatum, in overleg
Soort contract 7 maanden met uitzicht op verlening

Sollicitatieprocedure​

De sollicitatieprocedure ziet er als volgt uit:

 1. Je stuurt je CV op naar HR@enpron.nl
 2. Wij nemen telefonisch contact met je op om een afspraak in te plannen voor het eerste gesprek.
 3. Je hebt het eerste gesprek met de HR Adviseur en de HR Manager.
 4. In de tweede ronde ga je het gesprek aan met de Financieel directeur en de Marketing Manager.
 5. Het derde gesprek is een contractbespreking. Tekenen maar!

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.