Lagere kostprijs voor de industrie door verduurzaming
case bakkerij

Van familiebedrijven tot grote multinationals, ons land is groot geworden door een krachtige industriële sector. De industriële sector kenmerkt zich door het produceren of verwerken van materialen of artikelen. Vaak komt daar veel mechanisering en automatisering bij kijken, in tegenstelling tot de ambachtelijke vorm van productie. Door die mechanische processen, stoot de industrie veel CO2 uit. Als ondernemer in deze sector krijg je daarom te maken met wet- en regelgeving die jou stimuleert, of misschien zelfs dwingt, om de CO2-uitstoot van jouw bedrijf te verlagen. 

Vraagstelling

Wanneer wij spreken met industriële ondernemers horen we vaak dat zij niet zitten te wachten op wetten en regels die hun werk moeilijker maken. Bovendien koppelt men het reduceren van de CO2-uitstoot al snel aan een lagere opbrengst doordat men denkt dat het samengaat met een lager productieaantal en hoge investeringen. “Kunnen wij voordelen halen uit al die energieverplichtingen?” is een vraag die we dan horen. Als ondernemer heb je immers één doel: een maximale omzet genereren. 

Wat als we je vertellen dat het terugbrengen van de CO2-uitstoot en het verhogen van je opbrengsten juist samengaan?

Oplossing

Via onze dienst ‘Enpron Premium’ helpen we jou om aan alle verplichtingen te voldoen én je bedrijf te verduurzamen. Dat doen we door te monitoren wat de huidige verbruiken zijn, te bekijken waar de verbetermogelijkheden liggen en ondersteuning te bieden bij het uitvoeren van de maatregelen. Op die manier zorgen we ervoor dat jouw bedrijf voldoet aan alle wettelijk gestelde eisen. Ook berekenen we wat de kosten en opbrengsten van de maatregelen zijn. Zo kun je weloverwogen kiezen voor welke maatregelen je gaat. Tot slot onderzoeken we op welke manier jouw bedrijf zelfvoorzienend kan worden. Een mogelijke oplossing is bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen. 

Resultaat

Het resultaat is dat jij met een gerust hart onderneemt. Je maakt je niet druk over controles, omdat jouw bedrijf aan de wetgeving voldoet. Door de zelfvoorzienende maatregelen, zoals het plaatsen van zonnepanelen, daalt de prijs op jouw energiefactuur. Zodoende wordt de kostprijs van jouw product lager. De marge op je product stijgt en je winst neemt toe. 

De voordelen van Premium

Inzicht

Voor je kunt starten met energie besparen, heb je inzicht nodig in de manieren waarop dat kan. Wij brengen dat voor je in kaart.

Besparen

Minder energie verbruiken is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw financiën.

Gemak

Bij energiebesparing komt een boel geregel en uitzoekwerk kijken. Wij nemen dat uit handen.

vergadering