Kan de gezondheidszorg verduurzamen?
case bakkerij

Verduurzaming wordt een steeds belangrijker onderwerp. Dit kan zijn omdat je dit als bedrijf wilt gaan uitstralen, maar ook omdat de overheid bepaalde investeringen verplicht stelt. Ook bij de gezondheidszorg spelen deze kwesties, zo ook bij de vragen die wij vanuit de sector ontvangen.

Klantvraag

In de sector is behoefte aan verduurzaming, maar het kan in de praktijk lastig zijn om dit concreet te maken. Zo ontvingen wij een klantvraag of wij konden ondersteunen bij het oppakken van verduurzamingstrajecten, dit omdat de overheid het bedrijf hier op aansprak. De wet- en regelgeving kan best complex zijn en als bedrijf zijnde heb je niet altijd de juiste kennis in huis om een goede afweging te maken.

Oplossing

Door intensief samen te werken met de organisatie hebben wij een stappenplan gemaakt voor de komende vijf jaar. In dit stappenplan zijn verduurzamingsmaatregelen tegen elkaar afgewogen, zodat er een financieel gezien een goede keuze gemaakt kan worden. Alles begint bij de verbruiksdata, het is handig om te weten hoe veel je verbruikt en waar dit verbruik heen gaat. Een monitoringstool kan al inzicht geven. Met deze data gaan wij aan de slag en adviseren wij jouw organisatie op welke manier je aan de wet kan voldoen.

Wil je advies over energie vraagstukken of meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact op via je accountmanager of service@enpron.nl.

De voordelen van Premium

Inzicht

Voor je kunt starten met energie besparen, heb je inzicht nodig in de manieren waarop dat kan. Wij brengen dat voor je in kaart.

Besparen

Minder energie verbruiken is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw financiën.

Gemak

Bij energiebesparing komt een boel geregel en uitzoekwerk kijken. Wij nemen dat uit handen.

vergadering