Informatieplicht Energiebesparing regelen in Zuid-Holland

Voorkom een boete. Dien de Informatieplicht in voor 1 januari 2024.
Pijl

De inhoud van de Informatieplicht Energiebesparing Zuid-Holland

Via brieven wijst de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ondernemers op de Informatieplicht Energiebesparing Zuid-Holland. De Informatieplicht houdt in dat je als bedrijf aantoont op welke manier je energie bespaart.

Aan de hand van energiebesparende maatregelen uit de Erkende Maatregelenlijst (EML) stel je een vierjaarlijks rapport op. Alle maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder zijn verplicht om direct door te voeren. In het rapport beschrijf je welke maatregelen je hebt uitgevoerd. Ook geef je aan welke je nog gaat nemen.

energie verbruik presentatie

Geldt de Informatieplicht Energiebesparing Zuid-Holland voor mij?

Bedrijven die jaarlijks minimaal 50.000 kWh elektriciteit of minimaal 25.000 m3 aardgas verbruiken, zijn informatieplichtig. Er zijn uitzonderingen. Via de RVO controleer je dit gemakkelijk en snel. DCMR en omgevingsdienst Haaglanden zijn voorbeelden van omgevingsdiensten die controleren of de Informatieplicht Energiebesparing Zuid-Holland wordt nageleefd.

Geldt de Informatieplicht Energiebesparing Zuid-Holland voor mij?

Bedrijven die jaarlijks minimaal 50.000 kWh elektriciteit of minimaal 25.000 m3 aardgas verbruiken, zijn informatieplichtig. Er zijn uitzonderingen. Via de RVO controleer je dit gemakkelijk en snel. DCMR en omgevingsdienst Haaglanden zijn voorbeelden van omgevingsdiensten die controleren of de Informatieplicht Energiebesparing Zuid-Holland wordt nageleefd.

energie verbruik presentatie

In Zuid-Holland zijn er 198+ bedrijven die wij helpen met energie en duurzaamheid

Logo EPCO
logo hamiltonbright
Logo Dutch cocoa
logo heineken

Zo gaan wij te werk

Met onze Premium dienstverlening nemen wij al jouw energiezaken uit handen.

Wij zorgen er voor dat jij voldoet aan alle regel- en wetgeving. Zo ook voor de Informatieplicht.

Deze vierjaarlijkse rapportage wordt vaak als lastig ervaren. Wij nemen je dit werk graag uit handen.

^
Stap 1
Gebouwopname

  • Onze ervaren energieadviseur komt op locatie en voert de opname uit.
^
Stap 2
Energiebesparende maatregelen in kaart

  • De erkende maatregelen uit de Erkende MaatregelenLijst (EML) worden in kaart gebracht die van toepassing zijn op jouw bedrijf.
^
Stap 3
Energie-efficiëntie

  • Wij begeleiden tijdens het optimaliseren van de energiesituatie van jouw bedrijfsvoering.
^
Stap 4
Informatieplicht Energiebesparing

  • Jouw onderneming voldoet nu aan de Informatieplicht Energiebesparing!

Zo gaan wij te werk

Met onze Premium dienst nemen wij al jouw energiezaken uit handen.

Met onze kennis van de energiemarkt zorgen wij ervoor dat jij voldoet aan alle regel- en wetgeving. Zo ook voor de Informatieplicht.

Wat onze klanten zeggen

Logo EPCOR

Martin Maat

“Door Enpron voldoe ik aan alle wet- en regelgeving en hoef ik mij de komende jaren ook niet druk te maken om mijn energieprijzen.”

-EPCOR

Logo Brak Argo

Erik Brak

“Ik heb altijd prettig contact met mijn persoonlijke accountmanager van Enpron die mij in Jip en Janneke taal adviseert als het gaat om duurzaamheid en inkoopstrategie.”

-Brak Argo

Logo EPCOR

J. Rolf

“Procylma had een moeilijk vraagstuk over zonnepanelen. We zaten op een fout spoor door een verkeerde leverancier. Dat heb ik Enpron voorgelegd. Doordat Enpron ons verbruik per kwartierwaarde kan uitlezen, hebben zij ons goed kunnen adviseren over onze zonnepanelen. .”

-Procylma

Logo EPCOR

Gerard van de Velde

‘Onze adviseur staat altijd klaar als we hem nodig hebben. Heel erg prettig.’

-Restaurant In de Klaver

Wie kan de Informatieplicht Energiebesparing voor me uitvoeren?

We begrijpen dat de Informatieplicht Energiebesparing Zuid-Holland tijdrovend is. Het gebrek aan kennis over energie speelt daarin een rol. Met onze kennis en ervaring helpen we je graag bij het uitvoeren en indienen van dit wettelijk verplichte rapport. Ook kunnen we je helpen met het uitvoeren van de Energiebesparende Maatregelen die in je rapport staan.

Maak kennis met onze ervaren energieadviseurs. Bedrijven uit onder andere Den Haag, Alphen aan den Rijn, Leiden en Rotterdam gaven hun energiezaken aan ons uit handen.

DSC06507 3 scaled

1 jaar

Adviesprijs: €1308,-

Nu voor €650,-

3 jaar

Adviesprijs: €3564,-

Nu voor €650,-

5 jaar

Advies prijs: €5340,-

Nu voor €650,-

meest gekozen
meest gekozen
*eenmalig bedrag per locatie

Dit krijg je van ons

Energie besparen en energiekosten verminderen. Welke ondernemer wil dit niet? Het goede nieuws is dat dit resultaten zijn van de Informatieplicht Energiebesparing Zuid-Holland. Wij helpen jou hiermee. We gaan een stapje verder door je te begeleiden naar een optimale energieprestatie. Kies je voor Enpron, dat is dit wat je krijgt:

Een eigen energieprofessional

Verduurzamingsadvies op maat

Hulp bij verduurzamen

Voordelige energie-inkoop

Voldoen aan wet- en regelgeving

Een duurzame toekomst voor jouw bedrijf

Benieuwd of wij je kunnen helpen? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan via onderstaand formulier.

Enpron energie verduurzaming overleg

Veelgestelde vragen

Mijn organisatie is huurder van het gebouw. Zijn wij ook verplicht om de Informatieplicht in te dienen?

De Informatieplicht is opgedeeld in verschillende categorieën waardoor verhuurder en huurder allebei verantwoordelijk zijn voor hun eigen deel van de Informatieplicht. Alleen de eigenaar (verhuurder) van het gebouw is verplicht de Informatieplicht in te dienen. De huurder mag het indienen, maar is er niet toe verplicht.

Mijn organisatie is een vergunningplichtig bedrijf. Zijn wij verplicht om de Informatieplicht in te dienen?

In de Informatieplicht 2019 waren EU ETS en vergunningsplichtige bedrijven uitgezonderd van de Informatieplicht. In de Informatieplicht 2023 is dit niet meer het geval. Deze bedrijven zijn nu ook verplicht te voldoen aan de informatieplicht.

Welke bedrijven zijn uitgezonderd van de Informatieplicht?

Organisaties met een energielabel A++ in de zorg of energielabel A+++ voor andere branches zijn uitgezonderd van de Informatieplicht.

Wat is de onderzoeksplicht?

De onderzoeksplicht is nieuw in de energiebesparingsplicht. De onderzoeksplicht geldt voor activiteit gebonden maatregelen op de locatie. Met de onderzoeksplicht rapporteer je eens in de vier jaar welke energiebesparende maatregelen uitgevoerd moeten worden. Tevens rapporteer je welke energiebesparende maatregelen je in de vorige periode hebt uitgevoerd.

Geldt de onderzoeksplicht voor mijn organisatie?

Locaties met een jaarlijks verbruik vanaf 10 miljoen kWh elektriciteit of 170.000 m3 aardgas hebben een onderzoeksplicht.