Regel je Informatieplicht Energiebesparing in Noord-Holland

Op 1 januari 2024 moet de Informatieplicht Energiebesparing ingediend zijn. Wees op tijd, dan voorkom je een boete.
Pijl

Wat houdt de Informatieplicht Energiebesparing Noord-Holland in?

De Informatieplicht Energiebesparing is een wettelijke verplichting waarmee de overheid ondernemers stimuleert om te verduurzamen.

De plicht bestaat uit een rapport waarin je beschrijft op welke manier je energie bespaart of gaat besparen. Je beschrijft dat aan de hand van de energiebesparende maatregelen uit de Erkende Maatregelenlijst (EML). Dit rapport stel je iedere 4 jaar opnieuw op.

Via brieven wijst de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ondernemers op de Informatieplicht Energiebesparing Noord-Holland.

Deze bedrijven moeten voldoen aan de Informatieplicht Energiebesparing Noord-Holland

energie verbruik presentatie

Bedrijven die minimaal 50.000 kWh elektriciteit per jaar of minimaal 25.000 m3 gas per jaar verbruiken vallen onder deze plicht. Maar er zijn uitzonderingen. In dit overzicht van de RVO controleer je makkelijk en snel of de Informatieplicht Energiebesparing Noord-Holland voor jouw bedrijf geldt. Omgevingsdiensten, zoals Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied en Omgevingsdienst IJmond, controleren of bedrijven zich houden aan deze verplichting.

Bedrijven die minimaal 50.000 kWh elektriciteit per jaar of minimaal 25.000 m3 gas per jaar verbruiken vallen onder deze plicht. Maar er zijn uitzonderingen. In dit overzicht van de RVO controleer je makkelijk en snel of de Informatieplicht Energiebesparing Noord-Holland voor jouw bedrijf geldt. Omgevingsdiensten, zoals Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied en Omgevingsdienst IJmond, controleren of bedrijven zich houden aan deze verplichting.

energie verbruik presentatie

Er zijn 750+ bedrijven in Noord-Holland die wij helpen met energie en duurzaamheid

Logo EPCO
logo hamiltonbright
Logo Dutch cocoa
Logo gemeente Hoorn

Zo gaan wij te werk

Met onze Premium dienstverlening nemen wij al jouw energiezaken uit handen.

Wij zorgen er voor dat jij voldoet aan alle regel- en wetgeving. Zo ook voor de Informatieplicht.

Deze vierjaarlijkse rapportage wordt vaak als lastig ervaren. Wij nemen je dit werk graag uit handen.

^
Stap 1
Gebouwopname

  • Onze ervaren energieadviseur komt op locatie en voert de opname uit.
^
Stap 2
Energiebesparende maatregelen in kaart

  • De erkende maatregelen uit de Erkende MaatregelenLijst (EML) worden in kaart gebracht die van toepassing zijn op jouw bedrijf.
^
Stap 3
Energie-efficiëntie

  • Wij begeleiden tijdens het optimaliseren van de energiesituatie van jouw bedrijfsvoering.
^
Stap 4
Informatieplicht Energiebesparing

  • Jouw onderneming voldoet nu aan de Informatieplicht Energiebesparing!

Zo gaan wij te werk

Met onze Premium dienst nemen wij al jouw energiezaken uit handen.

Met onze kennis van de energiemarkt zorgen wij ervoor dat jij voldoet aan alle regel- en wetgeving. Zo ook aan de Informatieplicht.

Wat onze klanten zeggen

Logo EPCOR

Martin Maat

“Door Enpron voldoe ik aan alle wet- en regelgeving en hoef ik mij de komende jaren ook niet druk te maken om mijn energieprijzen.”

-EPCOR

Logo Brak Argo

Erik Brak

“Ik heb altijd prettig contact met mijn persoonlijke accountmanager van Enpron die mij in Jip en Janneke taal adviseert als het gaat om duurzaamheid en inkoopstrategie.”

-Brak Argo

Logo EPCOR

J. Rolf

“Procylma had een moeilijk vraagstuk over zonnepanelen. We zaten op een fout spoor door een verkeerde leverancier. Dat heb ik Enpron voorgelegd. Doordat Enpron ons verbruik per kwartierwaarde kan uitlezen, hebben zij ons goed kunnen adviseren over onze zonnepanelen. .”

-Procylma

Logo EPCOR

Gerard van de Velde

‘Onze adviseur staat altijd klaar als we hem nodig hebben. Heel erg prettig.’

-Restaurant In de Klaver

Enpron voert jouw Informatieplicht Energiebesparing uit

Tijd is kostbaar. Daarom nemen onze ervaren energieadviseurs het opstellen en indienen van de Informatieplicht Energiebesparing Noord-Holland graag van je over. Zo hou jij tijd over voor andere zaken.

Komen er energiebesparende maatregelen uit het rapport naar voren die je moet uitvoeren? Ook dat regelen we van a tot z.

Deze bedrijven in Amsterdam gingen je voor: ASKO, Stichting Amsterdamse Oecumenische Scholengroep en Ambulance Amsterdam BV.

DSC06507 3 scaled

1 jaar

Adviesprijs: €1308,-

Nu voor €650,-

3 jaar

Adviesprijs: €3564,-

Nu voor €650,-

5 jaar

Advies prijs: €5340,-

Nu voor €650,-

meest gekozen
meest gekozen
*eenmalig bedrag per locatie

De service van Enpron

Wij bieden je een eigen energieprofessional die jou helpt met al je energiezaken. Met de belangen van jouw bedrijf vooropgesteld, zorgen we dat je onderneming steeds duurzamer wordt. Hierdoor bespaar je op energiekosten én voldoe je aan wetten en regels op het gebied van energie. Een optimale energiesituatie, dat is waar wij voor gaan.

Een eigen energieprofessional

Verduurzamingsadvies op maat

Hulp bij verduurzamen

Voordelige energie-inkoop

Voldoen aan wet- en regelgeving

Een duurzame toekomst voor jouw bedrijf

Benieuwd of wij je kunnen helpen? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan via onderstaand formulier.

Enpron energie verduurzaming overleg

Veelgestelde vragen

Mijn organisatie is huurder van het gebouw. Zijn wij ook verplicht om de Informatieplicht in te dienen?

De Informatieplicht is opgedeeld in verschillende categorieën waardoor verhuurder en huurder allebei verantwoordelijk zijn voor hun eigen deel van de Informatieplicht. Alleen de eigenaar (verhuurder) van het gebouw is verplicht de Informatieplicht in te dienen. De huurder mag het indienen, maar is er niet toe verplicht.

Mijn organisatie is een vergunningplichtig bedrijf. Zijn wij verplicht om de Informatieplicht in te dienen?

In de Informatieplicht 2019 waren EU ETS en vergunningsplichtige bedrijven uitgezonderd van de Informatieplicht. In de Informatieplicht 2023 is dit niet meer het geval. Deze bedrijven zijn nu ook verplicht te voldoen aan de informatieplicht.

Welke bedrijven zijn uitgezonderd van de Informatieplicht?

Organisaties met een energielabel A++ in de zorg of energielabel A+++ voor andere branches zijn uitgezonderd van de Informatieplicht.

Wat is de onderzoeksplicht?

De onderzoeksplicht is nieuw in de energiebesparingsplicht. De onderzoeksplicht geldt voor activiteit gebonden maatregelen op de locatie. Met de onderzoeksplicht rapporteer je eens in de vier jaar welke energiebesparende maatregelen uitgevoerd moeten worden. Tevens rapporteer je welke energiebesparende maatregelen je in de vorige periode hebt uitgevoerd.

Geldt de onderzoeksplicht voor mijn organisatie?

Locaties met een jaarlijks verbruik vanaf 10 miljoen kWh elektriciteit of 170.000 m3 aardgas hebben een onderzoeksplicht.