Geef de Informatieplicht Energiebesparing uit handen in Groningen

Voor 1 januari 2024 indienen, betekent een boete voorkomen!
Pijl

Dit betekent de Informatieplicht Energiebesparing Groningen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) stuurt brieven over de Informatieplicht Energiebesparing Groningen. In die brief staat dat je verplicht bent om de overheid te informeren over de manier waarop je energie bespaart in je onderneming.

Dit doe je via een rapport dat je iedere 4 jaar opnieuw indient. Hierin laat je zien welke energiebesparende maatregelen uit de Erkende Maatregelenlijst (EML) je hebt uitgevoerd. Ook geef je een overzicht van de maatregelen die je nog gaat uitvoeren. De maatregelen met een terugverdientijd van maximaal 5 jaar, zijn verplicht om direct uit te voeren.

energie verbruik presentatie

Deze Groningse bedrijven hebben een Informatieplicht

Verbruikt je bedrijf jaarlijks 50.000 kWh of meer elektriciteit? Of 25.00 m3 of meer aardgas? Dan geldt de Informatieplicht Energiebesparing Groningen voor jou. De RVO geeft in dit overzicht aan voor welke ondernemingen een uitzondering geldt. In Groningen zijn omgevingsdiensten, zoals ODG, actief aan het controleren of bedrijven deze wet naleven.

Voor wie geldt de Informatieplicht?

Verbruikt je bedrijf jaarlijks 50.000 kWh of meer elektriciteit? Of 25.00 m3 of meer aardgas? Dan geldt de Informatieplicht Energiebesparing Groningen voor jou. De RVO geeft in dit overzicht aan voor welke ondernemingen een uitzondering geldt. In Groningen zijn omgevingsdiensten, zoals ODG, actief aan het controleren of bedrijven deze wet naleven.

energie verbruik presentatie

In Groningen verduurzaamden wij 211+ bedrijven

Logo EPCO
logo hamiltonbright
Logo Dutch cocoa
logo heineken

Zo gaan wij te werk

Met onze Premium dienstverlening nemen wij al jouw energiezaken uit handen.

Wij zorgen er voor dat jij voldoet aan alle regel- en wetgeving. Zo ook voor de Informatieplicht.

Deze vierjaarlijkse rapportage wordt vaak als lastig ervaren. Wij nemen je dit werk graag uit handen.

^
Stap 1
Gebouwopname

  • Onze ervaren energieadviseur komt op locatie en voert de opname uit.
^
Stap 2
Energiebesparende maatregelen in kaart

  • De erkende maatregelen uit de Erkende MaatregelenLijst (EML) worden in kaart gebracht die van toepassing zijn op jouw bedrijf.
^
Stap 3
Energie-efficiëntie

  • Wij begeleiden tijdens het optimaliseren van de energiesituatie van jouw bedrijfsvoering.
^
Stap 4
Informatieplicht Energiebesparing

  • Jouw onderneming voldoet nu aan de Informatieplicht Energiebesparing!

Zo gaan wij te werk

Met onze Premium dienst nemen wij al jouw energiezaken uit handen.

Met onze kennis van de energiemarkt zorgen wij ervoor dat jij voldoet aan alle regel- en wetgeving. Zo ook voor de Informatieplicht.

Wat onze klanten zeggen

Logo EPCOR

Martin Maat

“Door Enpron voldoe ik aan alle wet- en regelgeving en hoef ik mij de komende jaren ook niet druk te maken om mijn energieprijzen.”

-EPCOR

Logo Brak Argo

Erik Brak

“Ik heb altijd prettig contact met mijn persoonlijke accountmanager van Enpron die mij in Jip en Janneke taal adviseert als het gaat om duurzaamheid en inkoopstrategie.”

-Brak Argo

Logo EPCOR

J. Rolf

“Procylma had een moeilijk vraagstuk over zonnepanelen. We zaten op een fout spoor door een verkeerde leverancier. Dat heb ik Enpron voorgelegd. Doordat Enpron ons verbruik per kwartierwaarde kan uitlezen, hebben zij ons goed kunnen adviseren over onze zonnepanelen. .”

-Procylma

Logo EPCOR

Gerard van de Velde

‘Onze adviseur staat altijd klaar als we hem nodig hebben. Heel erg prettig.’

-Restaurant In de Klaver

Wij regelen jouw Informatieplicht

De Informatieplicht Energiebesparing Groningen opstellen en indienen kan frustrerend zijn. Het kost tijd, moeite en kennis over het onderwerp. Wij zijn experts op het gebied van energie en duurzaamheid. Deze wettelijke verplichting voeren we van a tot z uit voor onze klanten. Daarnaast helpen we ook met het doorvoeren van de energiebesparende maatregelen.

Wij bieden de totaaloplossing voor de Informatieplicht. Onze gecertificeerde energieadviseurs hielpen bedrijven in steden zoals Groningen, Veendam en Hoogezand.

energie verbruik presentatie

1 jaar

Adviesprijs: €1308,-

Nu voor €650,-

3 jaar

Adviesprijs: €3564,-

Nu voor €650,-

5 jaar

Advies prijs: €5340,-

Nu voor €650,-

meest gekozen
meest gekozen
*eenmalig bedrag per locatie

Ons aanbod

Altijd voldoen aan wet- en regelgeving. Energie besparen. Energiekosten verminderen. Dat is wat wij voor jouw bedrijf doen. Zo’n optimale energiesituatie ontstaat niet vanzelf. Met onze kennis en ervaring bieden wij de ondersteuning die je nodig hebt om dit voor elkaar te krijgen. 

Een eigen energieprofessional

Verduurzamingsadvies op maat

Hulp bij verduurzamen

Voordelige energie-inkoop

Voldoen aan wet- en regelgeving

Een duurzame toekomst voor jouw bedrijf

Benieuwd of wij je kunnen helpen? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan via onderstaand formulier.

Enpron energie verduurzaming overleg

Veelgestelde vragen

Mijn organisatie is huurder van het gebouw. Zijn wij ook verplicht om de Informatieplicht in te dienen?

De Informatieplicht is opgedeeld in verschillende categorieën waardoor verhuurder en huurder allebei verantwoordelijk zijn voor hun eigen deel van de Informatieplicht. Alleen de eigenaar (verhuurder) van het gebouw is verplicht de Informatieplicht in te dienen. De huurder mag het indienen, maar is er niet toe verplicht.

Mijn organisatie is een vergunningplichtig bedrijf. Zijn wij verplicht om de Informatieplicht in te dienen?

In de Informatieplicht 2019 waren EU ETS en vergunningsplichtige bedrijven uitgezonderd van de Informatieplicht. In de Informatieplicht 2023 is dit niet meer het geval. Deze bedrijven zijn nu ook verplicht te voldoen aan de informatieplicht.

Welke bedrijven zijn uitgezonderd van de Informatieplicht?

Organisaties met een energielabel A++ in de zorg of energielabel A+++ voor andere branches zijn uitgezonderd van de Informatieplicht.

Wat is de onderzoeksplicht?

De onderzoeksplicht is nieuw in de energiebesparingsplicht. De onderzoeksplicht geldt voor activiteit gebonden maatregelen op de locatie. Met de onderzoeksplicht rapporteer je eens in de vier jaar welke energiebesparende maatregelen uitgevoerd moeten worden. Tevens rapporteer je welke energiebesparende maatregelen je in de vorige periode hebt uitgevoerd.

Geldt de onderzoeksplicht voor mijn organisatie?

Locaties met een jaarlijks verbruik vanaf 10 miljoen kWh elektriciteit of 170.000 m3 aardgas hebben een onderzoeksplicht.