Informatieplicht Energiebesparing

Vanaf 1 juli 2019 moeten bedrijven voldoen aan de informatieplicht energiebesparing. Aan de hand van een lijst met erkende energiebesparende maatregelen geven bedrijven aan welke maatregelen ze treffen om hun energieverbruik te verminderen. De overheid wil hiermee de energiebesparing versnellen en de CO2-uitstoot terugdringen.

 

Direct regelen

De uitvoering van de informatieplicht vereist de nodige technische kennis en we begrijpen als geen ander dat u zich liever bezighoudt met hetgeen waarin u goed bent. Dat doen wij ook liever. Onze energieprofessionals nemen u dit werk daarom graag uit handen, zodat u er geen omkijken naar heeft.

Voor de uitvoering komen we bij u langs en gaan alle punten uit de vragenlijst bij langs. We stellen de rapportage voor u op en dienen dit in met onze eigen eHerkenning bij het eLoket van de RVO. U hoeft hiervoor dan ook géén eHerkenning meer aan te vragen.

ACTIE!

Profiteer nu! Vraag nu onze informatieplichtservice aan en betaal slechts €450,- ex. btw per vestiging (normaal €650,-). Daarbij ontvangt u nu één jaar lang gratis energiemonitoring!

Name *
Name
Vestigingen en prijzen *
Geef hier aan op hoe veel vestigingen u wilt voldoen aan de Informatieplicht Energiebesparing. Voor 4 of meer vestigingen brengen we een offerte aan u uit. Alle prijzen zijn excl. btw en inclusief gebouwopname en indienen van het rapport bij de RVO.
Algemene voorwaarden *

 
 
 
Icon-informatieplicht@2x.png

Checken 40 tot 80 energiebesparende maatregelen

Om aan de informatieplicht te voldoen, moet u de lijst met erkende maatregelen voor uw branche invullen. De lijst bestaat uit 40 tot 80 maatregelen die gaan over onder andere uw verlichting, warmteregeling, pandisolatie en -ventilatie. Het rapport dient u vervolgens in met uw eHerkenning in het eLoket bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

icon-dwangsom-informatieplicht@2x.png

Voorkom een dwangsom van de overheid

Vanaf 2 juli haalt het bevoegd gezag de rapportages van de informatieplicht energiebesparing in eLoket op om te controleren of u hieraan heeft voldaan. Voldoet u nog niet aan de informatieplicht, dan treedt uw gemeente handhavend op. De precieze invulling hiervan bepaalt de gemeente zelf, maar heeft hoe dan ook financiële gevolgen in de vorm van een dwangsom. U krijgt dan een termijn opgelegd waarbinnen u alsnog aan de informatieplicht moet voldoen. Doet u dit niet, dan volgt een boete die flink kan oplopen, tot wel €1.000,- per erkende energiebesparende maatregel.

 
 
 
 
 

Cijfers waar we trots op zijn

0
0
0
 
 

Mark Kooistra van Kooistra Poedercoating

“Een paar maanden geleden kwam mijn collega naar me toe met een brief. ‘Hebben wij de informatieplicht energiebesparing al uitgevoerd?’ Ik kijk haar vragend aan; ‘Een wat uitgevoerd?’ Ze geeft me de brief van de RVO. ‘De informatieplicht energiebesparing’. ‘Nee, dat hebben we nog niet gedaan’ antwoord ik. ‘Maar ik pak dit wel op’.

Na me wat te hebben verdiept in de informatieplicht, kwam ik al snel tot de conclusie dat dit me niet zelf ging lukken. De lijst voor onze branche bestaat uit meer dan veertig maatregelen en de technische termen vliegen me om m’n oren. Dat gaat me te veel tijd kosten. Na een snelle zoektocht kwam ik terecht bij Enpron en al kort daarna kwam Sjordy – een van hun energieprofessionals – bij ons langs om de informatieplicht af te nemen.

Klant-verhaal-kooistra.png
 
 

Het afnemen doet Enpron snel en erg professioneel. Sjordy legde me eerst het een en ander uit over de informatieplicht en nam de tijd mijn vragen te beantwoorden. Toen dat allemaal helder was, vroeg hij me om een kleine rondleiding door ons bedrijf. Die geef ik natuurlijk graag! Na ongeveer 20 minuten waren we bij al onze ovens en spuitcabines geweest en kon hij het rapport opstellen. Sjordy deed dit gelijk bij ons op kantoor en ik kon gewoon weer verder met mijn werkzaamheden.

Tegen het einde van de ochtend had Sjordy onze rapportage af en heeft dit kort met me doorgenomen. Een duidelijke toelichting en ik moet zeggen dat we best goed bezig zijn. We willen vooruitstrevend zijn wat betreft energiebesparing. Daar zijn we al jaren mee bezig. We zijn onlangs bijvoorbeeld een geheel nieuwe elektrische poedercoatinglijn gestart met oog op het milieu. In de rapportage zien we onze investeringen en inspanningen gelukkig terug. De frequentieregelaars en tijdschakelaars, onze hoogrendementsketel en zelfs de maatregelen die we hebben genomen zodat onze persluchtinstallatie koude lucht aanzuigt en optimaal werkt staan in het rapport. Ledverlichting is nog wel een punt dat we kunnen verbeteren, maar dat weten we eigenlijk wel. We zitten al op ruim 70% led, het resterende gaan we op korte termijn vervangen. We blijven vooruitstrevend.

Aan het einde van de middag ontving ik het definitieve rapport en de bevestiging van Enpron. De rapportage is succesvol ingediend. Super geregeld! Ik ben blij dat Enpron dit voor ons heeft gedaan. Zelf was ik er niet uitgekomen.”