
Dinand is de trotse eigenaar van restaurant Liff in Assen. In zijn restaurant draait alles om gastvrijheid en kwaliteit. Energiebeheer is voor hem weliswaar een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering, maar niet iets waar hij dagelijks tijd aan wil besteden.
“Mijn hart ligt in de horeca, niet in energiezaken,” vertelt hij. “Ik wil dat alles gewoon klopt: dat ik voldoe aan wet- en regelgeving, dat mijn energiecontracten op gunstige momenten worden vastgelegd. Dat geeft me rust en zekerheid, zodat ik me volledig kan richten op mijn gasten.”
Betrouwbare partner in energiezaken
Om die rust te krijgen, zocht Dinand een partner die zijn energiezaken uit handen kon nemen. Sinds de samenwerking met Enpron ervaart hij vooral zekerheid. “Ze hebben me bijvoorbeeld op het juiste moment geadviseerd over mijn energiecontract, vlak voordat de tarieven enorm stegen. Daardoor zitten wij nu veel gunstiger dan veel van onze concullega’s. Bovendien is de communicatie vanaf dag één goed geweest.”
Voor Dinand is betrouwbaarheid belangrijker dan de laagste prijs. “Ik werk met vaste leveranciers waar ik op kan bouwen. Enpron past perfect in dat plaatje. Met het Premium abonnement weet ik dat mijn energiezaken in goede handen zijn, nu en in de toekomst.”
Dinand: “Ik heb behoefte aan een partij die weet waar ze het over hebben. Geen gedoe, gewoon ontzorgen. En dat is precies wat Enpron doet.”
Proactief en inzichtelijk
Wat Dinand vooral waardeert, is de proactieve houding van Enpron. “Als er kansen zijn om contracten te verlengen, belt Ronald – mijn vaste contactpersoon – mij direct. Dat soort korte lijntjes vind ik erg prettig.”
Ook qua inzicht in energieverbruik en verduurzamingskansen wil Dinand niet voor verrassingen komen te staan. “Ik wil het weten als ons verbruik afwijkt, als de zonnepanelen minder opbrengen of als er nieuwe regels zijn die invloed hebben op mijn zaak. Gelukkig kan ik dit allemaal volgen in het energiemonitoringsportaal. Daarnaast komt mijn energieadviseur Revelinho ieder jaar langs om alles door te spreken.”
Van gas naar elektrisch
Dinand investeert actief in verduurzaming. Zijn restaurant is deels overgestapt van gas naar verwarming via airco’s, overal is led-verlichting geplaatst en met hulp van Enpron liggen er zonnepanelen op het dak.
“Eerst was voor mij niet duidelijk wat de zonnepanelen precies opleverden. Gelukkig heeft Revelinho me dat helder uitgelegd. Nu heb ik volledig inzicht in wat ze bijdragen aan mijn energierekening.”
De volgende stap is elektrificatie van de keuken. “Ik wil graag weten of die investering rendabel is en wanneer het juiste moment is om dit te doen. Het zou geweldig zijn als ik precies kan zien wat elk apparaat verbruikt. Dat helpt me om mijn plannen optimaal in te richten.”
Energieadviseur Revelinho Eind
Vol vertrouwen vooruit
Dinand kijkt met tevredenheid terug op de samenwerking met Enpron. “Ik vind ze deskundig, proactief en duidelijk in hun communicatie. Dat geeft het gevoel dat mijn energiezaken in goede handen zijn en dat geeft mij de rust om me volledig te concentreren op mijn gasten en mijn restaurant.”
Enpron helpt u verder
Wilt u, net als Dinand, ontzorgd worden in uw energiezaken? Neem contact met ons op en ontdek wat Enpron voor uw onderneming kan betekenen.