Energielabel C kantoren

Vanuit de overheid zijn kantoorpanden die groter zijn dan 100m2 verplicht om vanaf 01-01-2023 minimaal label C te hebben.
Wij helpen je hierbij aan de hand van Maatwerkadvies. 

Via ons Maatwerkadvies krijg jij meer inzicht in de energieprestatie en verbetermogelijkheden van jouw kantoorpand. Zo weet je precies welke stappen je moet nemen om op een efficiënte manier aan de wetgeving te voldoen.

Maatwerkadvies aanvragen

Samen verduurzamen wij jouw vastgoed.
(inclusief nieuw energielabel)

Verhoog de waarde van je vastgoed in 3 simpele stappen

Het aanvragen van een vernieuwd energielabel is simpel. Jij vraagt de offerte aan, wij doen de rest.

Stap 1

Stap 1

Nadat je een offerte bij ons hebt aangevraagd en goedgekeurd, plannen we een afspraak in.

Stap 2

Stap 2

Onze gecertificeerde energieadviseurs voeren de inspectie uit op de geplande datum en locatie.

Stap 3

Stap 3

Je ontvangt het energielabel en de verbeteringsmogelijkheden nadat onze adviseur het label heeft opgesteld en ingediend.

Voor wie is het een verplichting?

Voor wie is het een verplichting?

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoorgebouwen minimaal energielabel C hebben. Voldoet een gebouw op die datum niet aan de verplichting, dan mag het niet meer als kantoor gebruikt worden. 

Om het energielabel van een kantoorpand te verhogen, heb je inzicht nodig. Het is voor jou als ondernemer of vastgoedeigenaar belangrijk te weten waarin je het beste kan investeren. Ons Maatwerkadvies komt hierbij van pas. Zo is je investering nooit te hoog en weet je zeker dat je uitkomt op een label C, B of zelfs een A.

 

De voordelen

We zetten de drie belangrijkste voordelen van een energielabel voor je op een rij.

Geen boetes

In bepaalde situaties is een energielabel verplicht. Voldoe je hier niet aan, dan riskeer je een boete die kan oplopen tot 10 duizenden euro’s.

Bespaar energie en geld

Bij het energielabel ontvang je verbeteringsmogelijkheden. Voer je ze uit, dan verlaagt je energieverbruik, bespaar je geld en is je bedrijf duurzamer.

Inzicht in marktwaarde

Wanneer je een gebouw wil verkopen of verhuren, is de marktwaarde beter in te schatten als de energieprestatie bekend is.

Maatwerkadvies aanvragen

Samen verduurzamen wij jouw vastgoed.
(inclusief nieuw energielabel)

Veelgestelde vragen

Regelmatig krijgen we vragen over uiteenlopende energiezaken. De meest voorkomende vragen hebben we voor je op een rij gezet.

Staat de informatie die je zoekt hier niet tussen, neem dan gerust contact met ons op.

Hoe weet ik wat voor energielabel mijn kantoorpand heeft?

Via de website ep-online kan je inzien welk energielabel je op dit moment hebt.

Wanneer moet ik voor mijn onderneming een auditverslag indienen?

Om de vier jaar moet je een auditverslag indienen. De deadline hiervoor is uitgesteld naar 31-03-2021. Neem contact met ons op en wij zoeken voor je uit of je hieraan moet voldoen.

Wat moet ik doen wanneer ik nog geen energielabel C heb voor mijn kantoorpand?

Wanneer je nog geen energielabel C hebt voor je kantoorpand dien je dit voor 01-01-2023 te regelen. Hou er rekening mee dat je zult moeten investeren om te komen tot een energiezuiniger label. Een gecertificeerde energieadviseur kan helpen om deze investeringen in kaart te brengen.

Wat moet ik doen wanneer mijn pand geen energielabel heeft?

Een gecertificeerd energieadviseur kan je helpen bij het opstellen van je energielabel en upgraden van je energielabel indien dit gewenst is.

Het is tijd voor een energieprofessional

De energiemarkt is constant in beweging, de wet- en regelgeving verandert voortdurend en duurzaamheid speelt een steeds grotere rol: het is tijd voor een energieprofessional.