arrow_drop_up arrow_drop_down

Vacature Manager Energie Advies

Vacature Manager Energie Advies

 

Wil jij met jouw technische achtergrond bijdragen aan de verduurzaming van bedrijven? En heb je de ambitie om een team op te zetten, leiding te geven en te coachen? Dan is deze vacature zeker iets voor jou.


Vakgebied:                Werktuigbouwkunde of Elektrotechniek

Opleidingsniveau:   HBO

Uren:                           Fulltime

Locatie:                      Drachten

Startdatum:             In overleg


 

Werken bij Enpron

 

Met een groep van meer dan twintig collega’s werken wij eraan om de energiemarkt te veranderen. Wij denken namelijk dat de energiemarkt simpeler, transparanter en goedkoper kan. Wij geloven dat dit alleen kan door de beste klantenservice in de energiemarkt te bieden. Daarom staan we iedere dag met ons gedreven team klaar om ondernemers en managers te helpen met hun energievraagstukken, die bijvoorbeeld gaan over duurzaamheid en energie besparende maatregelen.

 

Wij zijn een groep ondernemende mensen. De sfeer is daardoor erg positief: teamwork makes the dream work. Heb jij een vernieuwende kijk op zaken? Gooi het in de groep. Want wat begint als een klein idee tijdens de koffie zou zomaar kunnen uitgroeien tot een compleet nieuwe campagne.  

 

Bij Enpron doen we alles met een goede dosis humor en wordt er veel aandacht besteed aan een goede werksfeer. Zo hebben we iedere vrijdag een gezellige én coronaproof Vrijmibo, online via Teams. Lunchen doen we elke dag gezamenlijk. Maar ook dan houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM. Door de 1,5 meter regel is het diep in de ogen kijken van je collega’s verleden tijd (maar dat is stiekem best fijn als je collega die knoflookspread weer eens heeft gegeten). Verder hebben we de tofste teamuitjes en organiseren we jaarlijks terugkomende festiviteiten voor de partners en kinderen, zoals de zomer BBQ, kerst en Sinterklaas. En elkaar uitdagen voor een potje darts? Dat gebeurt regelmatig. Er wordt hard gewerkt, maar tussendoor wordt er veel gelachen!

 

 

Jouw dag als Manager Energie Advies

 

Je start je dag met een ontbijt en het nieuws. Jouw oog valt direct op het bericht dat ondernemend Nederland weer eens hard wordt geraakt door een nieuwe CO2 -heffing. Dat jij ondernemers helpt met het terugdringen van hun energieverbruik komt nu extra goed uit! Je stapt vol frisse moed de auto in en rijdt naar je afspraak van vanochtend: een gebouwopname bij een kantoor voor een EPA-U Maatwerkadvies. De verhuurder wil de kantoren in zijn vastgoedportefeuille naar een Energielabel A krijgen, maar wat moet er daarvoor precies gebeuren? Jij brengt in kaart welke veranderingen nodig zijn. Door jouw hulp kan deze vastgoedondernemer straks zijn gebouwen verduurzamen.  

  

Samen met je collega Energieadviseur voer je de gebouwopname uit. Zodra jullie alle informatie hebben, rijden jullie naar het kantoor toe. Wanneer jullie aankomen in Drachten voeren jullie alle gegevens nauwkeurig in. Vervolgens voeg jij alle gemaakte foto’s toe aan het dossier van de klant. Mocht de klant met een vervolgvraag komen, dan ben je op die manier goed voorbereid. Tijd voor een welverdiende lekkere lunch met het team!

 

’s Middags sta je vol gezonde spanning klaar om een training te geven aan jouw team van Energieadviseurs. Ze willen namelijk graag wat leren over twee onderwerpen waar jij toevallig veel vanaf weet. Je deelt die kennis graag. Vervolgens heb je tijd gereserveerd in je agenda om lopende en aankomende projecten te bespreken met het team. Je collega’s lopen tegen een aantal dingen aan en ze komen er maar niet uit. Met jouw kennis en vaardigheden zitten ze zo weer op de goede weg. Na de meeting gooien jullie nog een paar dartpijlen ter ontspanning. Vol enthousiasme gaat iedereen weer aan het werk.

 

Als je naar huis rijdt, gaat je telefoon. Via de speakers van je auto hoor je de opgewekte stem van je collega Accountmanager. Hij heeft net een grote nieuwe klant gesproken die interesse heeft in het uitvoeren van een Energie-audit EED op meerdere locaties in het land. Of je volgende week donderdag tijd hebt om mee te gaan op klantbezoek om te praten over wat een Energie-audit EED voor die klant kan betekenen? Natuurlijk. Op naar het volgende mooie project!

 

 

Dit ga je nog meer doen:

 

 • Je adviseert klanten over duurzaamheid en energiebesparende maatregelen.
 • Je bouwt een duurzame relatie op met klanten uit jouw klantenkring.
 • Je zet trainingen op en geeft deze aan je collega’s ten behoeve van hun kennis en vaardigheden.
 • Je ontwikkelt nieuwe diensten in samenwerking met je Marketing en Sales collega’s.

 

 

Herken jij jezelf hierin?

 

Je hebt oog voor detail terwijl je de hoofd- en bijzaken goed kunt scheiden. Je bent sociaal, geduldig en leergierig. Als de situatie het toelaat probeer je mensen met elkaar te verbinden en ze te coachen. Je weet wat je kunt en laat je niet gauw van de wijs brengen.


Kun je dit afstrepen:

 

 • Je hebt minimaal een technisch HBO- diploma, bijvoorbeeld Elektrotechniek of Werktuigbouwkunde.
 • Je hebt minimaal 2 jaren relevante ervaring in het geven van energieadvies, zoals EPA-U (Maatwerkadvies) en Energie-audit EED.
 • Je beschikt over een EPA-U certificering.
 • Je hebt een rijbewijs B .
 • Je woont in Friesland, Groningen of Drenthe.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Je bent analytisch en oplossingsgericht.
 • Je werkt nauwkeurig.

 


 Dit zou mooi zijn:

 

 • Je hebt ervaring in het aansturen van mensen. 

 

 

Dit krijg je er allemaal voor terug: 

 

 • Elke maand een salaris op je rekening passend bij jouw ervaring, opleiding en verantwoordelijkheden.
 • Een contract voor 12 maanden met kans op verlenging.
 • Een pensioenregeling.
 • Een laptop van de zaak.
 • Een auto van de zaak.
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Interne- en externe trainingen om het beste uit jezelf te halen.
 • Enthousiaste- en gezellige collega’s.
 • Ruimte voor eigen initiatief.
 • Iedere week vers fruit op het werk.
 • Een platte organisatie met een informele sfeer: daag je collega’s gerust uit voor een portje darts!

 

 

Ga jij de uitdaging aan?

 

Wacht niet langer. Stuur jouw CV en motivatiebrief vóór 21 augustus en wellicht ontmoeten we elkaar snel! 

 


Hoe ziet de sollicitatieprocedure er uit?


Springt jouw aanmelding eruit, dan plannen we een eerste gesprek in. Dit gesprek vindt plaats via beeldbellen. Is er een klik? Dan houden we daarop volgend een face to face gesprek. Uiteraard met inachtneming van de opgestelde coronamaatregelen.   

 

Voor meer informatie over de functie Manager Energie Advies kun je contact opnemen met  Bastiaan Post via bastiaan.post@enpron.nl of bel naar 06-48 92 41 99.