arrow_drop_up arrow_drop_down

Vacature Energie Adviseur

Vacature Energie Adviseur

 

Wil jij met jouw technische achtergrond bijdragen aan de verduurzaming van bedrijven? En wil je samen met een ondernemend team de energiemarkt veranderen? Dan is deze vacature zeker iets voor jou.


Vakgebied:                Werktuigbouwkunde of Elektrotechniek

Opleidingsniveau:   HBO

Uren:                           Fulltime (32 - 40 uur per week)

Locatie:                      Drachten

Startdatum:             In overleg


 

Werken bij Enpron

 

Met een groep van meer dan twintig collega’s werken wij eraan om de energiemarkt te veranderen. Wij denken namelijk dat de energiemarkt simpeler, transparanter en goedkoper kan. Wij geloven dat dit alleen kan door de beste klantenservice in de energiemarkt te bieden. Daarom staan we iedere dag met ons gedreven team klaar om ondernemers en managers te helpen met hun energievraagstukken, die bijvoorbeeld gaan over duurzaamheid en energie besparende maatregelen.

 

Wij zijn een groep ondernemende mensen. De sfeer is daardoor erg positief: teamwork makes the dream work. Heb jij een vernieuwende kijk op zaken? Gooi het in de groep. Want wat begint als een klein idee tijdens de koffie zou zomaar kunnen uitgroeien tot een compleet nieuwe campagne.  

 

Bij Enpron doen we alles met een goede dosis humor en wordt er veel aandacht besteed aan een goede werksfeer. Zo hebben we iedere vrijdag een gezellige én coronaproof Vrijmibo, online via Teams. Lunchen doen we elke dag gezamenlijk. Maar ook dan houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM. Door de 1,5 meter regel is het diep in de ogen kijken van je collega’s verleden tijd (maar dat is stiekem best fijn als je collega die knoflookspread weer eens heeft gegeten). Verder hebben we de tofste teamuitjes en organiseren we jaarlijks terugkomende festiviteiten voor de partners en kinderen, zoals de zomer BBQ, kerst en Sinterklaas. En elkaar uitdagen voor een potje darts? Dat gebeurt regelmatig. Er wordt hard gewerkt, maar tussendoor wordt er veel gelachen!

 

 

Jouw dag als Energie Adviseur

 

Geen dag is hetzelfde, maar dat maakt dit werk nou juist zo interessant. Jouw week zou er zomaar als volgt uit kunnen zien:

 

Je start je maandag met een ontbijt en het nieuws. Jouw oog valt direct op het bericht dat ondernemend Nederland weer eens hard wordt geraakt door een nieuwe CO2 -heffing. Dat jij ondernemers helpt met het terugdringen van hun energieverbruik komt nu extra goed uit! Je stapt vol frisse moed de auto in en rijdt naar je afspraak van vanochtend: een gebouwopname bij een kantorenpand. Eenmaal aangekomen leg je de klant uit wat hij precies kan verwachten van de opname. Je vraagt om aanvullende gegevens en informeert of de klant verder nog geholpen kan worden met één van de andere diensten die Enpron aanbiedt. Nadat je alle benodigde gegevens verzameld en ingemeten hebt, rij je richting kantoor om een start te maken met de uitwerking.

 

Je bent nog net op tijd terug op kantoor om met je collega’s te gaan lunchen. Even is er twijfel: eten we ons meegebrachte eten op of wandelen we naar een broodjeszaak op de hoek? Omdat het zulk heerlijk weer is, kiezen jullie voor de laatste optie. Je bestelt een gezond broodje, want op vrijdag zou je collega de frituurpan in de volledig ingerichte keuken wel eens aan kunnen zetten…

 

’s Middags begin je met het uitwerken van het label. Op dinsdag, woensdag en donderdag maak je je werk verder af. Tussen de bedrijven door daag je je collega’s uit voor een potje darts. De week vliegt voorbij. Wanneer je klaar bent met het label, stuur je de uitwerking naar je collega Energie Adviseur voor een interne controle.

 

Inmiddels is het vrijdagochtend en heb je 2 opnames voor de informatieplicht energiebesparing. De eerste klant is een houtzagerij en de tweede een vakantiepark. Bij beide bedrijven zijn energiebesparende maatregelen nodig. Na afloop van de opname bespreek je dit met de klant. Eén van de klanten geeft aan dat hun energiecontract binnenkort afloopt. Je speelt hierop in en geeft advies. Aangezien je bent voorbereid op dit soort situaties, haal je een inschrijfformulier tevoorschijn. En met succes: de klant sluit een nieuw energiecontract af.

 

Wanneer je ‘s middags terugkomt op kantoor heeft je collega adviseur het opgestuurde energielabel nagekeken en geen fouten kunnen ontdekken. Het label is klaar en kan opgeleverd worden. Je neemt nog even het programma voor de volgende week door en bereidt je alvast voor op de volgende bezoeken. Dan roept je collega vanuit de keuken. Of je ook zin hebt in een koud biertje? Met z’n allen sluiten jullie de week af in het zonnetje in de kantoortuin.

 

 

Dit ga je nog meer doen:

 

 • Je adviseert klanten over duurzaamheid en energiebesparende maatregelen.
 • Je bouwt een duurzame relatie op met klanten uit jouw klantenkring.
 • Je werkt aan projecten, zowel zelfstandig als in teamverband.
 • Je volgt de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en deze implementeer je in je projecten.
 • Je zet Bluebeam-software in voor het opmeten van gebruiksoppervlaktes.

 

 

Herken jij jezelf hierin?

 

Je hebt oog voor detail terwijl je de hoofd- en bijzaken goed kunt scheiden. Je bent sociaal, geduldig en leergierig. Je weet wat je kan. Je denkt graag mee met de klant en kunt mensen met jouw kennis en inlevingsvermogen overtuigen.


Kun je dit afstrepen:

 

 • Je hebt minimaal een technisch HBO- diploma, bijvoorbeeld Elektrotechniek of Werktuigbouwkunde.
 • Je hebt minimaal 1 jaar relevante ervaring in het geven van energieadvies, zoals EPA-U (Maatwerkadvies).
 • Je hebt een rijbewijs B .
 • Je woont in Friesland, Groningen of Drenthe.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Je kunt goed plannen en organiseren.
 • Je werkt oplossingsgericht.
 • Je werkt nauwkeurig.

 


 Dit zou mooi zijn:

 

 • Ervaring in afnemen Energie-audit EED
 • Je beschikt over een EPA-U certificering of bent bereid deze te halen

 

 

Dit krijg je er allemaal voor terug: 

 

 • Elke maand een salaris op je rekening passend bij jouw ervaring, opleiding en verantwoordelijkheden.
 • Een contract voor 12 maanden met kans op verlenging.
 • Een pensioenregeling.
 • Een laptop van de zaak.
 • Bonusregelingen.
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Interne trainingen om het beste uit jezelf te halen.
 • Enthousiaste- en gezellige collega’s.
 • Ruimte voor eigen initiatief.
 • Iedere week vers fruit op het werk.
 • Een platte organisatie met een informele sfeer: daag je collega’s gerust uit voor een potje darts!

 

 

Ga jij de uitdaging aan?

 

Wacht niet langer. Stuur jouw CV en motivatiebrief vóór 21 augustus en wellicht ontmoeten we elkaar snel! 

 


Hoe ziet de sollicitatieprocedure er uit?


Springt jouw aanmelding eruit, dan plannen we een eerste gesprek in. Dit gesprek vindt plaats via beeldbellen. Is er een klik? Dan houden we daarop volgend een face to face gesprek. Uiteraard met inachtneming van de opgestelde coronamaatregelen.   

 

Voor meer informatie over de functie Energie Advies kun je contact opnemen met Bastiaan Post via bastiaan.post@enpron.nl of bel naar 06-48 92 41 99.