arrow_drop_up arrow_drop_down
Overheid steunt ondernemers tijdens de Coronacrisis
16 april 2020 

Overheid steunt ondernemers tijdens de Coronacrisis

We leven in een tijd die uitdagend is voor ons allemaal. Waar de één omkomt in het werk vanwege het Coronavirus, knoopt de ander de eindjes aan elkaar. Misschien merkt u in uw onderneming dat het lastiger is om te voldoen aan alle betalingsplichten. De overheid heeft daarom besloten steun te bieden. Die steun komt in de vorm van economische maatregelen, waaronder belastingmaatregelen.

 

Uitstel van betaling energiebelastingen

Eén van de maatregelen gaat over de kosten van energie. De prijs van een kWh elektriciteit en een m³ gas is opgebouwd uit verschillende lagen. Te beginnen met de kale leverprijs. Daar bovenop komt bijvoorbeeld nog de Energiebelasting (EB), de heffing Opslag Duurzame Energie- en Klimaattransitie (ODE) en de btw. De maatregel heeft betrekking op deze drie belastingen. In april, mei en juni 2020 hoeft uw energieleverancier deze kosten niet in rekening te brengen. De betaling wordt uitgesteld.  Overige kosten worden wel gefactureerd. In oktober 2020 wordt de betaling van de EB, ODE en btw via een aanvullende factuur alsnog in rekening gebracht.

 

Alleen van toepassing voor grootverbruikers

De maatregel werkt op aanvraag en geldt alleen voor grootverbruikers. Ontvangt u als ondernemer een maandelijkse factuur over het werkelijke energieverbruik? Dan valt u onder deze categorie. Krijgt u een afrekening op basis van voorschotten? Dan is de regeling niet op uw bedrijf van toepassing.

 

Wilt u gebruikmaken van de maatregel of heeft u vragen? Neem dan contact op via uw accountmanager of via service@enpron.nl.

Over de schrijver
Ik praat ondernemers en managers graag bij over allerlei energiezaken. Van nieuwe wet- en regelgeving tot kansen en bedreigingen.
Reactie plaatsen