Energiebelasting 2018 gaat omhoog – een overzicht

 

Vanaf 1 januari 2018 zullen de tarieven voor energiebelasting omhooggaan. Deze verhoging komt voort uit afspraken die gemaakt zijn in het energieakkoord. In dit bericht geven we u een overzicht van die verhogingen voor elektra en aardgas.

energiebelasting tarieven
tarieven opslag duurzame energie

Waarom energiebelasting?

U kunt zich misschien afvragen waarom u energiebelasting belasting betaalt. Een reden daarvoor is dat de overheid wil dat u zuiniger en efficiënter omgaat met energie. Daarom heft de overheid belasting over het verbruik van elektriciteit en aardgas. Door de belasting wordt de totaalprijs van energie hoger. Een hogere energieprijs kan mensen stimuleren minder energie te gebruiken.

Bronnen:

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/overige_belastingen/belastingen_op_milieugrondslag/tarieven_milieubelastingen/tabellen_tarieven_milieubelastingen?projectid=6750bae7-383b-4c97-bc7a-802790bd1110

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/milieubelastingen/energiebelasting