Vijf redenen waarom ondernemers moeten nadenken over DMJOP

 

DMJOP, oftewel Duurzaam Meer Jaren Onderhouds Planning, is de vervolgstap op de reguliere Meer Jaren Onderhouds Planning van uw vastgoedportefeuille waar u misschien al mee bezig bent. De duurzame variant hiervan levert u direct voordelen op, daarvan hebben we er vijf op een rij gezet.

1. Lagere energielasten

Er wordt gekeken naar het duurzaam onderhoud van het vastgoed en dat begint veelal bij de efficiëntie van het energieverbruik. Uw installateur kan op basis van de verbruiksgegevens nagaan of bepaalde apparaten ongebruikelijk veel stroom gebruiken. Dit wordt vervolgens opgelost, wat resulteert in een direct financieel voordeel voor u als energieverbruiker.

2. Levensduur verlenging van apparaten of machines

Door de analyse op basis van verbruiksgegevens kunt u er samen met uw installateur ook kijken naar de kwaliteit van uw processen en machines. Als de kwaliteit van de processen verhoogd kan worden zullen machines langer mee gaan. Uiteraard voorkomt dit ook onnodig hoge kosten. Lees ook eens ons artikel over Power Quality van vorige maand.

3. Hogere productiviteit van werknemers

Te warm of te koud, te licht of te donker op de werkplek. Een gebrek aan comfort kan een slechte invloed hebben op de productiviteit van uw collega’s. Door te kijken naar de DMJOP wordt er ook gekeken naar zaken als de verlichting, de airco en de verwarming. Zaken waar uw collega’s zich niet druk over moeten maken.

4. Wettelijke verplichting

U bent als organisatie wettelijk verplicht om zich te houden aan de Europese Energie Richtlijn (EED) van 20% lager energieverbruik in Europa in 2020. Dit houdt in dat u een energie-audit moet doen en inzicht moet geven in de mogelijke energiebesparingsmogelijkheden. Door het monitoren van uw energieverbruik om kosten te besparen en de productiviteit te verhogen voldoet u automatisch ook aan deze wettelijke eis.

5. Imagoverbetering

Als laatste is het goed voor het imago van uw organisatie om over duurzaam vastgoedbeleid na te denken en zich hier mee bezig te houden. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) wordt steeds belangrijker in onze veranderende samenleving en kan voor partners een reden zijn om wel of niet met u in zee te gaan.

Concluderend zijn er veel voordelen te behalen door uw energieverbruik op te slaan en te analyseren. Er kunnen kosten bespaard worden, maar ook de productiviteit kan omhoog en het imago kan verbeterd worden. Dit is goed voor de opbrengsten in uw organisatie. Het mes snijdt dus aan twee kanten.