Erkende maatregelen – een overzicht

Erkende maatregelen – een overzicht

Misschien heeft u er wel eens van gehoord: de erkende maatregelen. De erkende maatregelen zijn ontstaan uit het Energieakkoord voor duurzame groei uit 2013. Het doel hiervan was om een basis te leggen voor een schone toekomst. Zo staat er in dit akkoord dat de overheid, milieuorganisaties en andere organisaties zich committeren aan een energiebesparing van 1,5% jaar. Dit kan onder meer door de erkende maatregelen uit te voeren.

Hoe zonnepanelen niet altijd de beste keuze zijn

Hoe zonnepanelen niet altijd de beste keuze zijn

Zonnepanelen zijn populair. Zakelijk wordt er steeds meer naar deze optie gekeken om zelf stroom op te wekken. Zo kunnen bedrijven besparen op de energiekosten en tegelijkertijd duurzaam ondernemen. Het is een keuze die voor de hand ligt, maar in de meeste gevallen is het niet de energiebesparende maatregel die het meeste rendement oplevert. Er zijn veel meer mogelijkheden waar je ook in kunt investeren, maar die minder bekend zijn. We geven een voorbeeld. 

Waarom heb je een energieprofessional nodig?

Waarom heb je een energieprofessional nodig?

Veel mensen vinden energie een ingewikkeld onderwerp. Zeker grootverbruikers hebben te maken met veel verschillende partijen. Zo heb je te maken met de energieleverancier, de netbeheerder en het meetbedrijf. Dan speelt de Belastingdienst ook nog een rol. Allemaal sturen ze facturen met soms meerdere posten en met de toenemende concurrentie in de markt wordt het steeds complexer. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Dat begrijpen wij heel goed.

Wat is er aan de hand met de gasprijzen?

Wat is er aan de hand met de gasprijzen?

In 2016 noemde de NRC het al het einde van het een gas-tijdperk. In het artikel werd er gesproken met Henk Kamp, toentertijd minister van Economische zaken. Het ging over het beleid van de overheid en de plannen van het kabinet om in 2050 de schadelijke broeikasgassen tot bijna nul procent te hebben teruggedrongen. Nu lijkt dit beleid steeds meer vorm te krijgen, maar wat houdt dit in voor de ontwikkelingen van de gasprijzen en de gasinkoop voor jouw organisatie?