Wat is er aan de hand met de gasprijzen?

Wat is er aan de hand met de gasprijzen?

In 2016 noemde de NRC het al het einde van het een gas-tijdperk. In het artikel werd er gesproken met Henk Kamp, toentertijd minister van Economische zaken. Het ging over het beleid van de overheid en de plannen van het kabinet om in 2050 de schadelijke broeikasgassen tot bijna nul procent te hebben teruggedrongen. Nu lijkt dit beleid steeds meer vorm te krijgen, maar wat houdt dit in voor de ontwikkelingen van de gasprijzen en de gasinkoop voor jouw organisatie?

De overeenkomst tussen Nederlands succes in het schaatsen en de energiebesparingsverplichting

De overeenkomst tussen Nederlands succes in het schaatsen en de energiebesparingsverplichting

Zoals je misschien weet hebben bedrijven tegenwoordig een energiebesparingsverplichting en moeten ze erkende maatregelen toepassen. Wil je echter succesvol deze maatregelen toepassen dan speelt data hierin een belangrijke rol. Hierin vonden wij een mooie overeenkomst tussen de schaatsport en het succes van trainer Jac Orie, want ook hij ziet het nut in van data. Aan de hand van voorbeelden uit de schaatsport zullen we laten zien hoe jouw organisatie kan voldoen aan die energiebesparingsverplichting.

Energie inkoop via Enpron - Interview met Erik Veenstra

Energie inkoop via Enpron - Interview met Erik Veenstra

Sinds haar oprichting beheert Enpron een groot aantal energiecontracten van middel en grote ondernemingen. Doorlopend worden nieuwe energiecontracten onder de loep genomen en afgesloten, maar ook koopt Enpron voor haar bestaande klanten terugkerend energie in bij gerenommeerde energieleveranciers. Hoe ziet het inkoopproces eruit van Enpron? In dit interview geeft Erik Veenstra, inkoopspecialist bij Enpron, je een kijkje achter de schermen.

Is jouw bedrijf klaar voor een energietransitie?

Is jouw bedrijf klaar voor een energietransitie?

De energietransitie is een beleidsplan van de overheid om van fossiele brandstoffen naar volledig duurzame energiebronnen over te stappen. In het beleidsplan staan ook doelstellingen die gevolgen hebben voor bedrijven. Met de nieuwe landelijke en wereldwijde ontwikkelingen op het gebied van energie- en internettechnologie spreken sommige kenners zelfs over een energierevolutie. Wat gaat dit voor jouw bedrijf betekenen en hoe bereid je hierop voor?

Strenger toezicht op bedrijven door overheid om energie te besparen

Strenger toezicht op bedrijven door overheid om energie te besparen

We zijn allemaal verantwoordelijk om energie te besparen of om schone energie op te wekken. Hiervoor is in 2013 het Energieakkoord afgesloten. In 2013 zei toenmalig Minister Kamp van Economische Zaken hierover: ‘Dit akkoord zorgt voor schonere energie en meer banen.’

Helaas liggen we achter op schema. De doelstellingen die in het Energieakkoord geformuleerd zijn worden voor een groot deel waarschijnlijk niet gehaald, daarom gaat de overheid strenger toezicht houden op energiebesparende maatregelen van bedrijven. Het NOS Journaal maakte 27 december 2017 hier een item over.