Energie besparen? Begin bij het begin!

Er zijn tal van mogelijkheden om energie te besparen, maar hoe zorgt u er nu voor dat er structureel energie bespaard wordt? Dat u aan het einde van de maand daadwerkelijk minder hebt verbruikt en uw energierekening lager is. In dit artikel leggen we u uit op welke manier u structureel energie kunt besparen.

Read More
Casper Kuijpers
De informatieplicht is ingediend - En nu?

Veel bedrijven hebben inmiddels aan hun informatieplicht voldaan. Nu de rapporten zijn ingediend doemt de vraag op: wat nu? Belangrijk om te weten is dat de informatieplicht geen eenmalig project is. Bedrijven die de informatieplicht hebben ingediend, zijn hierna dan ook niet klaar.

Read More
Casper Kuijpers
Een belangrijke datum: 1 juli 2019

In 2019 wordt de wet- en regelgeving op het gebied van energiebesparing verscherpt. Als bedrijf, of een andere soort organisatie, moet je per 1 juli 2019 hebben voldaan aan de informatieplicht op het gebied van energiebesparing. Concreet houdt dit in dat de overheid wil weten hoe veel energie er wordt verbruikt in jullie bedrijf en wat je er aan doet om minder energie te verbruiken. Je kunt aan deze verplichting voldoen met een Toets Erkende Maatregelen.

Read More
Vacature Finance Manager (starter) [INGEVULD]

Jouw analytische en financiële vaardigheden combineren met ondernemerschap en hiermee bijdragen aan een ambitieus groeiplan?

Hoe? Als Finance Manager (Starter) voor onze onderneming Enpron

Waarom? Omdat jij graag je financiële brein wilt inzetten bij een snel groeiende en dynamische organisatie met een spilfunctie in de aansprekende energie sector.

Read More
Thomas Duurkensenergienieuws
Zo bezuinig je op de energiekosten

Zoals in ons blog van vorige maand te lezen is, zijn de energieprijzen met 40% gestegen. Op het moment van schrijven ligt de prijsstijging zelfs bóven de 40%. De oorzaak hiervan is vooral de explosieve prijsstijging van de CO2-emissierechten. Ook valt de productie van elektriciteit tegen door uitvallende kerncentrales in Frankrijk en speelt de politieke onrust een rol. Deze factoren kunnen we niet beïnvloeden, maar we kunnen je wel helpen te bezuinigen op de energiekosten. Daarom geven we in dit artikel een aantal tips. 

Read More
Erkende maatregelen – een overzicht

Misschien heeft u er wel eens van gehoord: de erkende maatregelen. De erkende maatregelen zijn ontstaan uit het Energieakkoord voor duurzame groei uit 2013. Het doel hiervan was om een basis te leggen voor een schone toekomst. Zo staat er in dit akkoord dat de overheid, milieuorganisaties en andere organisaties zich committeren aan een energiebesparing van 1,5% jaar. Dit kan onder meer door de erkende maatregelen uit te voeren.

Read More
Thomas Duurkensenergienieuws