Hoe zonnepanelen niet altijd de beste keuze zijn

Hoe zonnepanelen niet altijd de beste keuze zijn

Zonnepanelen zijn populair. Zakelijk wordt er steeds meer naar deze optie gekeken om zelf stroom op te wekken. Zo kunnen bedrijven besparen op de energiekosten en tegelijkertijd duurzaam ondernemen. Het is een keuze die voor de hand ligt, maar in de meeste gevallen is het niet de energiebesparende maatregel die het meeste rendement oplevert. Er zijn veel meer mogelijkheden waar je ook in kunt investeren, maar die minder bekend zijn. We geven een voorbeeld. 

Waarom heb je een energieprofessional nodig?

Waarom heb je een energieprofessional nodig?

Veel mensen vinden energie een ingewikkeld onderwerp. Zeker grootverbruikers hebben te maken met veel verschillende partijen. Zo heb je te maken met de energieleverancier, de netbeheerder en het meetbedrijf. Dan speelt de Belastingdienst ook nog een rol. Allemaal sturen ze facturen met soms meerdere posten en met de toenemende concurrentie in de markt wordt het steeds complexer. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Dat begrijpen wij heel goed.

Wat is er aan de hand met de gasprijzen?

Wat is er aan de hand met de gasprijzen?

In 2016 noemde de NRC het al het einde van het een gas-tijdperk. In het artikel werd er gesproken met Henk Kamp, toentertijd minister van Economische zaken. Het ging over het beleid van de overheid en de plannen van het kabinet om in 2050 de schadelijke broeikasgassen tot bijna nul procent te hebben teruggedrongen. Nu lijkt dit beleid steeds meer vorm te krijgen, maar wat houdt dit in voor de ontwikkelingen van de gasprijzen en de gasinkoop voor jouw organisatie?

De overeenkomst tussen Nederlands succes in het schaatsen en de energiebesparingsverplichting

De overeenkomst tussen Nederlands succes in het schaatsen en de energiebesparingsverplichting

Zoals je misschien weet hebben bedrijven tegenwoordig een energiebesparingsverplichting en moeten ze erkende maatregelen toepassen. Wil je echter succesvol deze maatregelen toepassen dan speelt data hierin een belangrijke rol. Hierin vonden wij een mooie overeenkomst tussen de schaatsport en het succes van trainer Jac Orie, want ook hij ziet het nut in van data. Aan de hand van voorbeelden uit de schaatsport zullen we laten zien hoe jouw organisatie kan voldoen aan die energiebesparingsverplichting.

Energie inkoop via Enpron - Interview met Erik Veenstra

Energie inkoop via Enpron - Interview met Erik Veenstra

Sinds haar oprichting beheert Enpron een groot aantal energiecontracten van middel en grote ondernemingen. Doorlopend worden nieuwe energiecontracten onder de loep genomen en afgesloten, maar ook koopt Enpron voor haar bestaande klanten terugkerend energie in bij gerenommeerde energieleveranciers. Hoe ziet het inkoopproces eruit van Enpron? In dit interview geeft Erik Veenstra, inkoopspecialist bij Enpron, je een kijkje achter de schermen.