Verplichte energiebesparing uitgebreid 'beheer en onderhoud'

Verplichte energiebesparing uitgebreid 'beheer en onderhoud'

De verplichting van bedrijven of andere organisaties om energie te besparen is per 1 juli uitgebreid met maatregelen voor doelmatig beheer en onderhoud. Dat heeft de overheid besloten in het Activiteitenbesluit. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) meldt dat het gaat om gebouwen met een jaarlijks energieverbruik van meer dan 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgasequivalenten.

Gasaansluiting ontkoppelen; is dat haalbaar?

Gasaansluiting ontkoppelen; is dat haalbaar?

Zo’n 95% van de huishoudens zijn nog aangesloten op het aardgasnet en verwarmen op die manier hun woning. Dat geldt ook voor bedrijven en organisaties. De overheid wil dat we in 2050 niet meer afhankelijk zijn van het aardgas. Dat betekent dat 4,2 miljoen particuliere huiseigenaren hun woning moeten aanpassen. Daarbij komen nog eens de bedrijven, sportverenigingen, scholen en andere organisaties die voor het verwarmen van hun pand en het warme water afhankelijk zijn van het aardgasnet.

Consumenten gaan energie produceren; wat betekent dit voor uw bedrijf?

Consumenten gaan energie produceren; wat betekent dit voor uw bedrijf?

In onze Verbruiksmail van april stond een artikel uit het Financiële Dagblad over de regelgeving rondom het gastransport binnen Europa. De Autoriteit Consumenten Markt gaat om tafel met de betrokken partijen in Nederland, maar ook met buurlanden. De doelstelling is om regelgeving eenvoudiger te maken zodat de gashandelaren meteen weten tegen welke prijzen ze kunnen in- en verkopen. Zo kan het gastransport makkelijker en effectiever plaatsvinden binnen Europa en worden we minder afhankelijk van onze eigen gaswinning. Dit is belangrijk, want het Europese energienetwerk wordt steeds meer met elkaar verweven.

Power Quality: voorkom hoge kosten

Power Quality: voorkom hoge kosten

Power Quality is misschien een term waar u nog nooit van gehoord heeft. Power Quality betekent stroom- en spanningskwaliteit en het kan grote invloed hebben op uw machines en apparaten. Weinig mensen weten dat er verschil zit in de kwaliteit van elektriciteit. Terwijl het belangrijk is aangezien uw bedrijf er dagelijks mee te maken heeft. Problemen met de kwaliteit van stroom kan namelijk leiden tot een lage Power Quality. Als de kwaliteit van de elektriciteit laag is kan dit zorgen voor storingen en hoge kosten in uw organisatie.