Een belangrijke datum: 1 juli 2019

Een belangrijke datum: 1 juli 2019

In 2019 wordt de wet- en regelgeving op het gebied van energiebesparing verscherpt. Als bedrijf, of een andere soort organisatie, moet je per 1 juli 2019 hebben voldaan aan de informatieplicht op het gebied van energiebesparing. Concreet houdt dit in dat de overheid wil weten hoe veel energie er wordt verbruikt in jullie bedrijf en wat je er aan doet om minder energie te verbruiken. Je kunt aan deze verplichting voldoen met een Toets Erkende Maatregelen.

Zo bezuinig je op de energiekosten

Zo bezuinig je op de energiekosten

Zoals in ons blog van vorige maand te lezen is, zijn de energieprijzen met 40% gestegen. Op het moment van schrijven ligt de prijsstijging zelfs bóven de 40%. De oorzaak hiervan is vooral de explosieve prijsstijging van de CO2-emissierechten. Ook valt de productie van elektriciteit tegen door uitvallende kerncentrales in Frankrijk en speelt de politieke onrust een rol. Deze factoren kunnen we niet beïnvloeden, maar we kunnen je wel helpen te bezuinigen op de energiekosten. Daarom geven we in dit artikel een aantal tips. 

Erkende maatregelen – een overzicht

Erkende maatregelen – een overzicht

Misschien heeft u er wel eens van gehoord: de erkende maatregelen. De erkende maatregelen zijn ontstaan uit het Energieakkoord voor duurzame groei uit 2013. Het doel hiervan was om een basis te leggen voor een schone toekomst. Zo staat er in dit akkoord dat de overheid, milieuorganisaties en andere organisaties zich committeren aan een energiebesparing van 1,5% jaar. Dit kan onder meer door de erkende maatregelen uit te voeren.

Hoe zonnepanelen niet altijd de beste keuze zijn

Hoe zonnepanelen niet altijd de beste keuze zijn

Zonnepanelen zijn populair. Zakelijk wordt er steeds meer naar deze optie gekeken om zelf stroom op te wekken. Zo kunnen bedrijven besparen op de energiekosten en tegelijkertijd duurzaam ondernemen. Het is een keuze die voor de hand ligt, maar in de meeste gevallen is het niet de energiebesparende maatregel die het meeste rendement oplevert. Er zijn veel meer mogelijkheden waar je ook in kunt investeren, maar die minder bekend zijn. We geven een voorbeeld. 

Waarom heb je een energieprofessional nodig?

Waarom heb je een energieprofessional nodig?

Veel mensen vinden energie een ingewikkeld onderwerp. Zeker grootverbruikers hebben te maken met veel verschillende partijen. Zo heb je te maken met de energieleverancier, de netbeheerder en het meetbedrijf. Dan speelt de Belastingdienst ook nog een rol. Allemaal sturen ze facturen met soms meerdere posten en met de toenemende concurrentie in de markt wordt het steeds complexer. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Dat begrijpen wij heel goed.