arrow_drop_up arrow_drop_down
Kelderende olie- en energieprijzen: een goed moment om energie in te kopen
12 maart 2020 

Kelderende olie- en energieprijzen: een goed moment om energie in te kopen

Het kan u niet zijn ontgaan, het Corona-virus. Terwijl het aantal besmettingen in Nederland is opgelopen tot 503 en er steeds meer maatregelen worden getroffen om verdere verspreiding tegen te gaan, daalt de wereldwijde vraag naar – en daarmee de prijs van – olie stevig. De OPEC, een organisatie gevormd door olieproducerende landen, heeft de olieprijs willen stabiliseren door de olieproductie te beperken (NU.nl). Rusland ging hier echter niet mee akkoord. Als tegenreactie heeft Saoedi-Arabië, de grootste speler in de olie-export, zijn olieproductie verhoogd met als gevolg dat de olieprijs met nog eens 30% is gedaald. De laatste keer dat er een dergelijk grote prijsdaling plaatsvond was aan het begin van de Eerste Golfoorlog in 1991.

Aangezien de energieprijzen inherent zijn aan de olieprijs, is dit een uitgelezen moment om uw inkoop van energie te regelen. Daar komt bij dat we een warme winter achter de rug hebben, waardoor er een overschot aan gas is ontstaan, wat op zijn beurt de prijs van gas weer drukt.

Misschien herinnert u zich nog dat er in 2016 voor de kust van Rotterdam 40 tankers vol olie lagen te wachten op een gunstiger moment om te verkopen (NOS.nl). Zowel de olie- als energieprijzen waren toen erg laag en degene die destijds de energietarieven voor langere tijd heeft vastgelegd heeft daar veel voordeel van gehad. Ons advies is ook ditmaal om uw energieprijzen (weer) voor meerdere jaren vast te leggen.

Neem contact op met uw accountmanager om de tarieven voor langere tijd vast te leggen, stuur een mail naar service@enpron.nl, of bel +31 85 77 34 110.

Over de schrijver
Hi! Ik werk sinds 2017 bij Enpron en schrijf sindsdien artikelen om ondernemers en managers te informeren over allerlei energiezaken. Van nieuwe wet- en regelgeving tot kansen en bedreigingen.
Reactie plaatsen