arrow_drop_up arrow_drop_down
Video Aspect Ratio: 16:9

Voorkom een dwangsom van de overheid

Voldoet u nog niet aan de informatieplicht, dan treedt uw gemeente handhavend op.

Informatieplicht Energiebesparing

Vanaf 1 juli 2019 moeten bedrijven voldoen aan de Informatieplicht Energiebesparing. Aan de hand van een lijst met erkende energiebesparende maatregelen geven bedrijven aan welke maatregelen ze treffen om hun energieverbruik te verminderen. De overheid wil hiermee de energiebesparing versnellen en de CO2-uitstoot terugdringen. De gemeentes en de omgevingsdiensten zijn belast met de handhaving van deze wet- en regelgeving.
800+

Informatieplichten ingediend

50.000+

Erkende maatregelen gecontroleerd

20

Energieprofessionals

Geen tijd? Wij regelen het voor u.

Checken 40 tot 80 energiebesparende maatregelen

Om aan de informatieplicht te voldoen, moet u de lijst met erkende maatregelen voor uw branche invullen. De lijst bestaat uit 40 tot 80 maatregelen die gaan over onder andere uw verlichting, warmteregeling, pandisolatie en -ventilatie. Het rapport dient u vervolgens in met uw eHerkenning in het eLoket bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Voorkom een dwangsom van de overheid

Vanaf 2 juli haalt het bevoegd gezag de rapportages van de informatieplicht energiebesparing in eLoket op om te controleren of u hieraan heeft voldaan. Voldoet u nog niet aan de informatieplicht, dan treedt uw gemeente handhavend op. De precieze invulling hiervan bepaalt de gemeente zelf, maar heeft hoe dan ook financiële gevolgen in de vorm van een dwangsom. U krijgt dan een termijn opgelegd waarbinnen u alsnog aan de informatieplicht moet voldoen. Doet u dit niet, dan volgt een boete die flink kan oplopen, tot wel €1.000,- per erkende energiebesparende maatregel.

Het rapport is meteen op het kantoor opgemaakt en ingediend. Helemaal geen werk van gehad!

Mark Kooistra - Kooistra Poedercoating

Ik heb Enpron aanbevolen aan mijn collega-Bakker 20 km verderop!

W. Nijstad - Echte Bakker Nijstad

De voordelen op een rij

Voorkom een dwangsom

U krijgt dan een termijn opgelegd waarbinnen u alsnog aan de informatieplicht moet voldoen. Doet u dit niet, dan volgt een dwangsom die flink kan oplopen, tot wel €1.000,- per erkende energiebesparende maatregel. Met de Informatieplicht Service voorkomt u dit.


Een basis voor verdere verduurzaming

Om aan de informatieplicht te voldoen, moet u de lijst met erkende maatregelen voor uw branche invullen. De lijst bestaat uit 40 tot 80 maatregelen die gaan over onder andere uw verlichting, warmteregeling, pandisolatie en -ventilatie. Het rapport kunt u als basis gebruiken voor de verdere verduurzaming van uw bedrijf.


Regel het vandaag nog!