Page content

Infoplicht DM

  

Informatieplicht Service

Op 1 juli 2019 moesten bedrijven en instellingen voldoen aan de Informatieplicht Energiebesparing. Dat betekent dat u voor 1 juli 2019 aan de overheid had moeten aangeven welke energiebesparende maatregelen u heeft genomen. Hierdoor kan de overheid in de toekomst strenger handhaven. Die deadline is inmiddels verstreken.

Moet ik voldoen aan de informatieplicht?

Ongeveer 100.000 bedrijven in Nederland moeten aan deze nieuwe wetgeving voldoen. Bedrijven die moeten voldoen aan de informatieplicht voldoen aan deze voorwaarden:

  • Uw bedrijf of instelling verbruikt jaarlijks meer dan 50.000 kWh elektriciteit, en/of;

  • Uw bedrijf of instelling verbruikt jaarlijks meer dan 25.000 m3 gas.

De informatieplicht is dus afhankelijk van uw jaarlijkse energieverbruik.

Ik heb een dwangsom ontvangen

Als u een brief heeft ontvangen van uw gemeente of de omgevingsdienst waarin staat dat u nog geen rapportage Informatieplicht Energiebesparing Wet Milieubeheer heeft ingediend dan moet u dit alsnog doen. Doet u dit niet voor de gestelde datum, dan zult u een dwangsom ontvangen.

Hoe voldoe ik aan de informatieplicht?

Om te voldoen aan de informatieplicht moet een checklist worden afgewerkt met verschillende energiebesparende maatregelen. Afhankelijk van de branche waarin u actief bent moeten ongeveer 40 tot 80 maatregelen gecontroleerd worden. Hier komt vervolgens een rapport uit en dit moet worden ingeleverd via eLoket bij de RVO.

Wij zorgen dat een specialist bij u op locatie de checklist invult en indient bij de RVO. Uiteraard krijgt u een kopie van het rapport.

 

0
0

 

Voldoen aan de Informatieplicht + één jaar lang gratis monitoring

Wilt u dat wij er voor zorgen dat u alsnog voldoet aan de Informatieplicht? Vraag hier de Informatieplicht Service aan. U krijgt van ons de eerste erkende maatregel cadeau: één jaar lang gratis monitoring**.

Het rapport én het indienen bij de RVO kost €650,- (excl. btw) per vestiging. Wij dienen het rapport in middels ons eigen eHerkenning. Dit hoeft u dus niet aan te vragen. Kortom, u heeft er geen werk van en voldoet aan de informatieplicht.

Naam *
Naam

Ik wil graag de Informatieplicht Service voor de volgende adressen:

Vestigingen en prijzen *
Geef hier aan op hoe veel vestigingen u wilt voldoen aan de Informatieplicht Energiebesparing. Voor 4 of meer vestigingen brengen we een offerte aan u uit. Alle prijzen zijn excl. btw en inclusief gebouwopname en indienen van het rapport bij de RVO.

Algemene voorwaarden *

Eén jaar lang gratis monitoring**
** Indien u een telemetriemeter van Kenter of Fudura heeft die geschikt is voor het versturen van data op intervalbasis.