Verduurzaming in de industrie

Energie besparen en een lagere kostprijs in de industrie

Verduurzaming komt steeds hoger op de agenda te staan, zo ook bij de industrie. Wij merken dat de omgevingsdiensten niet stil zitten en zijn begonnen met handhaven.

Maar hoe kan je verduurzamen zonder dat de kwaliteit hieronder leidt en tevens te voldoen aan de wetgeving?

Enpron kan je hierbij ondersteunen, want energie besparen doen we samen. Benieuwd hoe we jouw kunnen ondersteunen? Neem contact met ons op of lees één van onze casestudies.

DSC07412

Verbruik in de sector

Het energieverbruik kan enorm uiteenlopen in de industriële sector. Dit heeft vooral te maken met de hoeveelheid energie die nodig is bij de productie van de producten die je maakt. Gemiddeld verbruikt een industrieel bedrijf ruim 150.000 kWh en 50.000 m3 per jaar, bij deze hoeveelheden ben je verplicht om met energieleverancier, een meetbedrijf en een netbeheerder in zee te gaan.  

Een energieverbruiksportaal bouwt een databestand op die je kan gebruiken bij het afsluiten van een energiecontract, het controleren van je gecontracteerd vermogen en het controleren van je facturen. Zo kies je voor financiële zekerheid en weet je dat je alleen betaalt voor wat je verbruikt.

"Voor ons is het belangrijk om te weten wat de kostprijs is bij onze productie"

Heb ik echt nodig wat ik verbruik?

Bepaalde processen verbruiken veel energie. In de industrie nemen verlichting, verwarming, ventilatie en het proces het grootste deel van het verbruik op zich.

Door het toepassen van verbeteringen die binnen vijf jaar terug te verdienen zijn kan je stap voor stap de zorg die je biedt verbeteren. denk hierbij aan het plaatsen van ledverlichting of aan het toepassen van een WTW in het luchtbehandelingssysteem. 

Isolatie

Ons premium model

Ons premium model is een combinatie van diverse diensten. In 3 stappen gaan we jouw bedrijf kosten- en energie efficiënt maken en assisteren we in het ontwikkelen van een zelfvoorzienende energie infrastructuur.

In veel gevallen ziet onze accountmanager in het eerste gesprek al waar jouw bedrijf kan besparen. Je krijgt direct inzicht in hoe de markt werkt en waar mogelijkheden liggen.

Controle foto 1

Zelfvoorzienend

Het opwekken van energie speelt door het overbelaste energienetwerk een steeds belangrijker wordende rol. Wij zijn enorm afhankelijk van het netwerk, dit kan een risico zijn voor de bedrijfsvoering.

Als bedrijf zijnde kan het netwerk groei tegenhouden. In bepaalde regio’s in Nederland (regio Amsterdam en Heerenveen) is het niet meer mogelijk om je energie verbruik met je productie mee te laten groeien. Het stroomnet is te overbelast.

Via de data die onze energiemeters opslaan kunnen wij samen met jou een plan maken voor de toekomst, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

"De investering van LED verlichting hadden wij binnen drie jaar terugverdiend "

Wij helpen je graag

Met ons premium model nemen we alles voor je uit handen. We gaan stap voor stap ervoor zorgen dat jouw bedrijf gaat besparen op energie, kosten en uiteindelijk zelfvoorzienend wordt. 

Dit alles zonder alle rompslomp en een eigen accountmanager die je altijd kan raadplegen. 

Ben je benieuwd of wij je kunnen helpen?

De industrie kiest voor verduurzaming en gemak

Hoe ziet dit er praktisch uit

Wij starten met het analyseren van de huidige situatie. Op deze manier ontstaat kunnen wij een passende oplossing bieden.

In veel gevallen ziet onze accountmanager in het eerste gesprek al waar jouw bedrijf kan besparen. Je krijgt direct inzicht in hoe de markt werkt en waar mogelijkheden liggen. 

Het premium model is een abonnement met een looptijd van 5 jaar.

Je hebt altijd een eigen accountmanager.

Ons hoofdkantoor zit in Drachten. Sinds 2020 hebben wij ook een vestiging in Veenendaal.

Contact

Enpron
Lavendelheide 7a
9202PD Drachten
+31857734110
service@enpron.nl
KvK nummer: 57089876