Verduurzaming in de gezondheidszorg

Energie besparen en zekerheid in de gezondheidszorg

Verduurzaming komt steeds hoger op de agenda te staan, zo ook bij de zorg. Maar hoe kan je verduurzamen zonder dat de kwaliteit van de zorg hieronder lijdt?

Enpron kan je hierbij ondersteunen, want energie besparen doen we samen. Benieuwd hoe we jouw kunnen ondersteunen? Neem contact met ons op of lees één van onze casestudies.

Hospital sign by Dennis M2 cc1 via Flickr

Creëer inzicht

Bij verzorgingshuizen, verpleeghuizen en ziekenhuizen is 66% van de milieubelasting het energieverbruik (bron: Millieubarometer). Elektra en gas zijn noodzakelijk om de kwaliteit van de zorg hoog te houden, maar hoeveel verbuik je eigenlijk en waar gaat dit verbruik heen?

Een energieverbruiksportaal bouwt een databestand op dat je kunt gebruiken bij het afsluiten van een energiecontract, het controleren van je gecontracteerd vermogen en het controleren van je facturen. Zo kies je voor financiële zekerheid en weet je dat je alleen betaalt voor wat je verbruikt.

"Via ons energieverbruiksportaal hebben wij altijd ons verbruik inzichtelijk"

Heb ik echt nodig wat ik verbruik?

Bepaalde processen verbruiken veel energie. Bij zorginstellingen nemen verlichting, verwarming en ventilatie het grootste deel van het verbruik op zich.

Door het toepassen van verbeteringen die binnen vijf jaar terug te verdienen zijn kan je stap voor stap de zorg die je biedt verbeteren. denk hierbij aan het plaatsen van ledverlichting of aan het toepassen van een WTW in het luchtbehandelingssysteem. 

DSC07440

Ons premium model

Ons premium model is een combinatie van diverse diensten. In 3 stappen gaan we jouw bedrijf kosten- en energie efficiënt maken en assisteren we in het ontwikkelen van een zelfvoorzienende energie infrastructuur.

In veel gevallen ziet onze accountmanager in het eerste gesprek al waar jouw bedrijf kan besparen. Je krijgt direct inzicht in hoe de markt werkt en waar mogelijkheden liggen. 

Controle foto 1

Zelfvoorzienend

Het opwekken van energie speelt door het overbelaste energienetwerk een steeds belangrijker wordende rol. wij zijn enorm afhankelijk van het netwerk, maar toch kunnen wij hier stappen in zetten.

Het zelf opwekken van energie wordt steeds rendabeler: de installaties worden beter en voordeliger. Voor zorginstellingen kunnen een WKK, WKO of zonnepanelen een manier zijn om verder te verduurzamen.

"De investering van LED verlichting hadden wij binnen drie jaar terugverdiend "

Wij helpen je graag

Met ons premium model nemen we alles voor je uit handen. We gaan stap voor stap ervoor zorgen dat jouw bedrijf gaat besparen op energie, kosten en uiteindelijk zelfvoorzienend wordt. 

Dit alles zonder alle rompslomp en een eigen accountmanager die je altijd kan raadplegen. 

Ben je benieuwd of wij je kunnen helpen?

Zorginstellingen die kiezen voor zekerheid en verduurzaming

Hoe ziet dit er praktisch uit

Wij starten met het analyseren van de huidige situatie. Op deze manier ontstaat kunnen wij een passende oplossing bieden.

In veel gevallen ziet onze accountmanager in het eerste gesprek al waar jouw bedrijf kan besparen. Je krijgt direct inzicht in hoe de markt werkt en waar mogelijkheden liggen. 

Het premium model is een abonnement met een looptijd van 5 jaar.

Je hebt altijd een eigen accountmanager.

Ons hoofdkantoor zit in Drachten. Sinds 2020 hebben wij ook een vestiging in Veenendaal.

Contact

Enpron
Lavendelheide 7a
9202PD Drachten
+31857734110
service@enpron.nl
KvK nummer: 57089876