Energiemonitoring

Dit inzicht zorgt voor bewustwording en een directe besparing op uw verbruik en dús uw energierekening. Om dit mogelijk te maken slaan we de data op in uw eigen Energie Data Hub, oftewel het portaal. Daarnaast sturen we u iedere maand een verbruiksmail.

Energiemonitoring geeft u inzicht in uw zakelijke energieverbruik. Waar u voorheen aan het einde van de maand of het jaar een factuur kreeg voor het verbruikte gas en de elektriciteit, kunt u nu per kwartier inzien wat het verbruik is.

 
Energieportaal Enpron

Uw eigen energieportaal 

In het energieportaal staat een volledig overzicht van uw zakelijke energieverbruik. U kunt zowel het elektra- als het gasverbruik op ieder gewenst moment raadplegen. 

 

Verbruiksmail

Ook sturen we u maandelijks een verbruiksmail. Ons team van energieprofessionals kijkt wat uw energieverbruik is van de afgelopen maand en stuurt u daar een handig overzicht van. In de verbruiksmail staat het elektra- en gasverbruik van de hele maand, maar ook op welke momenten het verbruik het hoogst is. 

Verbruiksmail Enpron

Wilt u ook grip op de meter?

 

Vraag een gratis adviesgesprek aan met een van onze energieprofessionals.

Uw bedrijf klaarmaken voor de toekomst? Meld u aan en we gaan direct voor u aan de slag.

 
 

Energietarieven vergelijken

Ons team van energieprofessionals houdt dagelijks de energietarieven in de gaten. Hierdoor kunnen we op het moment dat de prijzen gunstig zijn een groot volume aan energie inkopen. 

Met de energiemonitoring weten we precies wat uw verbruik is. Door tegelijkertijd op grote schaal gas en elektriciteit in te kopen kunnen we zorgen dat u geld bespaart op uw energierekening. 

 
energietarieven vergelijken

Energie inkoop

Op basis van uw energieprofiel bepalen we uw energiebehoefte. Vervolgens vergelijken onze energieprofessionals de tarieven van verschillende leveranciers. Deze prijzen schommelen gedurende het jaar en het loont om dit te analyseren en hierop in te spelen. We zorgen dat u gas en elektriciteit op het meest gunstige moment wordt ingekocht zodat u kunt beginnen met besparen.  

 

Gecombineerd energie inkopen

Energieleveranciers en -producenten hebben behoefte aan voorspelbaarheid. Als de energievraag gelijkmatiger is kunnen zij goedkoper produceren en dat resulteert in een lager energietarief. Doordat wij gecombineerd energie inkopen nemen we een groot volume af en wordt de energievraag heel gelijkmatig. Op deze manier kunnen we een gunstige prijs voor u bedingen bij de inkoop van energie. 

gecombineerd-energie-kopen.png
energiebelasting terugvorderen

Energiebelasting

U moet energiebelasting betalen indien u aardgas of elektriciteit afneemt. Hoe meer u verbruikt, hoe meer u betaalt. 

Daarnaast betaalt u sinds kort de heffing Opslag Duurzame Energie. Dit is een nieuwe belasting die de komende jaren exponentieel zal stijgen en ten goede komt aan de realisatie van het energieakkoord.

In sommige gevallen heeft u recht op teruggave of een verlaagd tarief. Enpron adviseert u hierin en regelt de eventuele aanpassingen of terugvordering energiebelasting.

 

Netwerkkosten

Aansluitingen verbinden uw privé-installatie met het energienet. De kosten van een aansluiting zijn afhankelijk van de grootte van de aansluiting en het metertype; hoe zwaarder de aansluiting en hoe groter de meter, hoe hoger de kosten.

Doordat bedrijven steeds efficiënter werken is de netwerkaansluiting niet altijd meer in verhouding met wat u daadwerkelijk nodig heeft. Enpron bepaalt samen met u de juiste aansluitwaarde door bijvoorbeeld voor elektra de hoofdzekering te meten en voor gas de afgenomen kubieke meters per uur inzichtelijk te maken.

Enpron maakt uw netwerkkosten transparant en u zult versteld staan hoeveel u op netwerkkosten kunt besparen.

 

netwerkkosten besparen